Erre figyeljenek a szülők: megszereztük a Kék Bálna öngyilkos feladatait

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Vágd meg a kezed há­rom­szor, állj a tető szé­lére, s végül: le­gyél ön­gyil­kos! Ezek a fel­ada­tok sze­re­pel­nek a netes őrü­let, a Kék Bálna öt­ve­nes lis­tá­ján. A Ri­post meg­sze­rezte a ret­te­ne­tes lis­tát…

A Ripost elsőként számolt be arról, hogy már magyar áldozatai is vannak a Kék Bálna-őrületnek: két 15 éves diák akasztotta fel magátDebrecenben két hónap eltéréssel. Vikinél és Petinél is arra utalnak a bizonyítékok és az öngyilkosság előzményei, hogy a Kék Bálna játékbaszervezték be őket, az 50 feladat közül többet is végrehajtottak, mielőtt véget vetettek az életüknek.

A Kék Bálna résztvevői 50 pontos listát kapnak, amit 50 nap alatt kell teljesíteniük. Egy-egy elvégzett feladatot fotóval vagy videóval kell bizonyítaniuk. A „mentor” eleinte csak kisebb feladatokat kér az áldozattól, például, hogy lopjon el valamit egy boltból, másszon fel magas épületek tetejére, ne törődjön családjával, társaival, keljen fel az éjszaka kellős közepén (pontosan 4:20 perckor), nézzen horrorfilmeket. Ha ezeket megteszi és bizonyítja is, szintet lép.

Az asszony lánya, Viki öngyilkos lett…
Fotó: Markovics Gábor

A játékosok életveszélyes feladatokat kapnak!

A feladatok napról napra egye nehezebbé és durvábbá válnak: arra utasítják a gyerekeket, hogy pengével véssenek bálnát vagy más ábrákat a karjukra, csonkítsák meg magukat, vagy égessenek magukba egy ábrát.

Vágd meg a kezed háromszor! Fess bálnát egy lapra! Menj fel a tetőre és állj a szélén! Beszélj egy bálnával! Legyél öngyilkos! – ilyen feladatokat kapnak a tinik, derül ki abból a listából, ami a Ripost birtokába jutott egy Facebookon működő, zárt csoportból.

Természetesen nem kötelező megcsinálni a feladatokat, de a mentor folyamatosan sakkban tarja őket azzal, hogy ha nem hajtják végre a kiszabott próbát, akkor a mentor a családjával együtt meg fogja őt ölni.

Ha öngyilkos leszel, nyertél. Ha nem, mi majd segítünk
– szól a jelmondat, ezek után pedig úgy érzi az áldozat, hogy vagy önként megöli magát vagy végeznek vele és szeretteivel.

Oroszországból indult az őrület

– A Kék Bálnáról szóló történet furcsán hangzik, ha nincs tizenéves gyermekük. Amikor a 14 éves lányom mondja, hogy a fél osztály részt vesz a játékban, és épp kapott egy feladatot, hogy vegyen egy pengét és vágja bele bőrébe a 4:20 feliratot… nem vicces. A rendőrséghez fordultunk – írta egy román képviselőnő a napokban a Facebook-oldalán. A politikus szerint a halál csoportjának adminisztrátorai (vagy mentorai) orvosi egyetem hallgatói, akik így végeznek pszichológiai kísérleteket.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint mindenképp a családnak kell figyelnie, hiszen ők látják, ha a gyerek viselkedése megváltozik, vagy egyenesen öngyilkosságra készül.

Hogy mit lehet tenni, s milyen őrült feladatokat adnak a tiniknek a Kék Bálnában, kiderül a hétfői Ripost napilapból!

Forrás: ripost.hu

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?