A fényképész 12 napot töltött az Amazonas erdejében élő indiánok között… fényképei sokkolják az egész internetet!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Nehéz elképzelni, de napjainkban is még mindig élnek olyan törzsek, akik úgy élnek, mintha a kőkorszakba lennének. Például Ecuador dzsungelében él a guarani néven ismert törzs, amelyről részletesen beszámolunk ebben a cikkünkben.

A guarani közösség tagjainak száma nem túl nagy – mindössze 4000 főt számlál. Mivel a törzs teljesen el van szigetelődve a civilizációtól, megjelenésük is teljesen eltér a miénktől.

A megélhetés miatt a férfiak kénytelenek fára mászni, és emiatt talpuk teljesen ellaposodik, lábujjaik pedig eldeformálódik. Sokan közülük 6 lábujjal születnek!

Ez a törzs a Napo fólyó mentén él, ami az Amazonas egyik mellékfolyója. Érdemeses azt is megjegyezni, hogy az általuk használt nyelv, egyik szomszédos törzs nyelvéhez sem hasonlítható, még a Quechua törzs nyelvéhez sem, ami azért elég széles körben elterjedt nyelv a környéken.

Más törzsekhez hasonlóan, itt is megvan a nők és a férfiak feladataik. A férfiak vadászni mennek, a nők pedig a gyermeknevelés mellett a háztartási dolgokkal, és gyümölcsszedéssel töltik el az idejüket.

A törzs különböző gyümölcsökkel és majomhússal táplálkoznak. A férfiak képesek a fákon órákon át lesben állni, hogy elejtsenek egy-egy fürge majmot.

Mérgezett hegyű lándzsával, vagy fúvócső segítségével ölik meg a zsákmányukat.

A majmokon kívül papagájokat is fogyasztanak. Náluk a papagájok amolyan háziállatnak számítanak.

Ezenkívül vaddisznóra is vadásznak, azonban egy ilyen vad elejtése különleges alkalomnak számít, a törzs életében.

Annak ellenére, hogy a guarani törzs elszigetelt életet él, tisztában vannak azzal, hogy más civilizált kultúrák is léteznek és különféle színes tollakat, és az általuk készített nyakláncokat eladják a turistáknak, de szóba sem jöhet, hogy elfogadják a civilizált életet.

Pete Oxford, brit fényképész két hetet töltött közöttük, és lefotózta, hogyan élnek. Fényképei sokkolják az egész internetet!

“Sajnos, a bennszülött törzsek veszélyzetetve vannak. Sajnos a mai “civilizált” társadalom veszélyt jelent mások életére nézve, ami engem nagyon zavar! Az egyik legnagyobb öröm az életemben, hogy két hetet ilyen emberek között tölthettem” – mesélte a fényképész.

“Teljesen idegen voltam a szemükben, mégis meleg szeretettel fogadtak, és mindenüket, még a legértékesebb dolgaikat is megosztották velem” – folytatta a fényképész.

Ezek a fényképek felbecsülhetetlen értéküek, mert ennek a fényképésznek sikerült megragadni a primitív életmód szépségét. Nem tudjuk, hogy a civilizál világunk mikor fogja megtámadi őket, hogy lakóhelyeikből olajmezőket készítsenek…

Elképesztő, hogy mennyire sokszínű a világunk! Oszd meg ezeket a csodálatos felvételeket barátaiddal a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?