14 éves korában egy napot adtak neki az orvosok… így néz ki 7 évvel később!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A legtöbb embernek ismerős az evészavar fogalma. Az anorexia egy mentális betegség. Aki ilyen betegségben szenved mindent megtesz, hogy testsúllya nehogy meghaladja a testmagasságra előírt szabályokat, azonban túlzásba viszik a fogyókúrát és a testedzést és emiatt kórosan lesoványodnak. Ezek az emberek soványságuk ellenére állandóan attól rettegnek, hogy elhíznak.

Az alábbi történet Gemma Walkerről szól, egy fiatal lányról, akinek sikerült leküzdenie az anorexiát.

Gemma Walkernél már 14 éves korában anorexiát és bulimát diagnosztizálták. Gemma esetében ez a probléma életveszélyessé vált.

l1

A lány egy adott időpontban 28 kilóra fogyott.

l2

A család elmondta, hogy életük olyan volt, mint egy rémálom. Az apja minden reggel ellenőrizte, ha még lélegzik… minden szülő ezt tenné!

l3

A gyógyulás folyamata 7 évig tartott. Ez idő alatt több alkalommal is kórházba kellett szállítani.

l4

Nemcsak a fogyás volt a probléma, hanem aztán a mértéktelen evés, ami nagyon veszélyes a szervezet számára. Gemma gyakran nagyon falánk lett és ilyenkor túlzásba vitte az étkezést.

l5

Egyik alkalommal mindössze 20 perc alatt több mint 6000 kalóriát vitt be a szervezetébe, ami miatt hallucinálni is kezdett. Ezután a lány korlátozta az étel adagját, majd ismét fogyni kezdett.

l6

A fájdalmai gyakran elviselhetetlenek voltak. Ezért Gemma megvagdosta karját.

l7

Végül ez a fiatal lány szüleinek köszönhetően ismét talpra tudott állni.

l8

Jelenleg 22 évesen egy sikeres vállalkozás vezetője. Az életét annak szentelte, hogy a közösségi hálózaton inspirálja a többi fiatalt, akik hasonló problémákkal küzdenek.

l9

Végül a hegek begyógyúltak. Fizikailag és érzelmileg is képes volt előrelépni.

l10

Sokkoló ránézni ezekre a képekre, azonban mégis erőt ad minenkinek.

l11

Mint már korábban említettük, Gemma azért osztotta meg történetét az interneten, hogy segítsen más lányoknak akik hasonló helyzetben vannak. A szavai nagyon meghatóak: “Anorexiában és súlyos depresszióval éltem 5 évig. 14 éves koromban profi úszó és futó voltam, de soha nem voltam elégedett testalkatommal, ezért rengeteget edzettem.”

l12

“Ezért úgy döntöttem, hogy fogyókúrázni kezdek.”

l13

“Az első hónapban sikerült csökkentenem a testsúlyomat, ami óriási sikerélménynek számított és attól a perctől kezdve egyre vékonyabb és vékonyabb akartam lenni.”

“Soha nem voltam elégedett magammal. 5 évig súlyos mentális betegséggel küzdöttem, de végül kész voltam változtatni. Azt szerettem volna, hogy újra elfogadjam magamat, boldog akartam lenni, új életet akartam kezdeni.”

l15

“Jelenleg jól érzem magam, sokkal boldogabb és egészségesebb vagyok.”

l16

Egy fiatal nő, aki visszanyerte az önbizalmát!

l17

Nem volt könnyű, de megérte.

l18

Igazán inspiráló történte. Láthatjuk, hogy az ember elég erős ahhoz, hogy változtatni tudjon az életén.

l19

Merj változtatni!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?