Fontos információk a sírból: a nő már 300 éve halott, de az orvosok kislányát is megtalálták!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

1994-ben a váci domonkos rendi Fehérek templomának felújításakor, a régészek 265 természetesen mumifikálódott, halotti ruhával, ékszerekkel, díszekkel és kegytárgyakkal övezett holttestet fedeztek fel. A kriptát korábban másfél évszázadon át temetkezési helyként használták, aztán 1838-ban a bejáratot befalazták, és lasan feledésbe merült.

A mumifikálódott tetemek között találtak rá az Orlovits családra is. Testük természetes úton mumifikálódott, azonban haláluk pontos oka máig nem ismert, de annyi biztos, hogy Skriptez Veronika (az édesanya) 38 éves korában, 1808-ban, október 10-én halt meg, míg Jánoska (a kisfia) 1 évesen, Katalin (kislánya) pedig, 2,5 évesen hunyt el. Orlovits Mihály (férje) 41 éves korában, 1806 április 16-án hunyt el.

Skriptez Veronikát és egy éves kisfiát kaliforniába szállították, és a Santa Ana Global Medical Center kórházában boncolták fel a szakemberek.

Az orvosok és a szakemberek megpróbálnak minél pontosabb információkat összegyűjteni erről a titokzatos sírról és a haláluk pontos okáról. Az orvosok tudatában vannak azzal, hogy 300 évvel ezelőtt nem léteztek antibiotikumok, vagy gyógyszerek, de még nem világos számukra, hogy miért halt meg olyan sok gyerek és fiatal abban az időben?

A kutatócsoport reméli, hogy felfedezik a titkot, hogy miért hunyt el olyan korán a fiatal édesanya és kisfia.

A kutatás eredményei láthatóak lesznek a “Bowers Museum”-ban, az Egyesült Államokban.

Kérjük oszd meg ezt a megdöbbentő felfedezést barátaiddal is a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?