Új trend: egyre több nő borotválja az arcát…

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Minden nő heti rutinját képezi a nem kívánt szőrszálaktól való megszabadulás, ezért a hónalj, láb és a nemi szerv körüli részek borotválása teljesen megszokott tevékenységnek számít a nők körében. Mindemellett egyre nagyobb azoknak a hölgyeknek száma, akik a kozmetikusok által alkalmazott, úgynevezett dermaplaning, vagy dermablading kezelést veszik ígénybe, amely során leborotválják az érintett arcát és ezzel javítanak a bőr minőségén. A kezelésnek állítólag öregedésgátló hatása is van. Szóval az arc borotválása fiatalabb és frissebb megjelenést biztosít. A dermaplaning azonban nem egészen új keletű: még az olyan ikonikus szépségek, mint Marilyn Monroe, vagy Elizabeth Taylor és Kleopátra is borotválták az arcukat. Ezenkívül rengeteg hollywoodi csillag is manapság borotválja az arcát.

Milyen előnyei vannak ennek a kezelésnek?

Az arcborotválás ellenállhatatlan fényt biztosít bőrünknek, hiszen eltávolítja a legapróbb szőrszálakat is és a bőr legfelső rétegét is. Bőrünk ezáltal újból sugározni fog, hiszen ezzel stimulálni fogjuk az új sejtek kialakulását. Ezenkívül a kollagén termelést is beindítjuk és sokkal fiatalabbnak fogunk kinézni. Ráadásul a kozmetikai szerek is jobban alkalmazhatóak, a smink is hosszabb ideig tart és ennek köszönhetően a bőr csodálatosan kisimul. Végül, de nem utolsó sorban a pattanások, hegek és a kis ráncok is eltűnnek.

A szokásos hámlasztással szembeni előnyök nyilvánvalóak: bőrünk nem irritálódik feleslegesen, és a pH-ja sem változik.

Hogyan borotválkozzunk helyesen?

A borotválkozás első lépéseként alaposan meg kell tisztítanunk bőrünk felületét. Felejtsük el barátunk, élettársunk borotváját. Még véletlenül se használjunk ilyet, vagy ehhez hasonlót. Bőrünk kezelésekor használjunk inkább egy erre a célra vásárolt szemöldök borotvát, de győződjünk meg arról, hogy jó minőségű borotvát vásároltunk, és hogy a penge éles. Miután alaposan megtisztítottuk arcunkat a szennyeződésektől, akkor a borotvahab bekenése után nekiláthatunk. Gyors kézmozdulatokkal borotváljuk meg az arcunkat.

Ezután használjunk valamilyen jó minőségű, tápláló arckrémet, melynek összetevői most különösen fontosak lehetnek bőrünknek.

Az eljárást akkor ismételjük meg, ha ismét kiújult az arcszőrzetünk. Ha a kezelést kozmetikus végzi, akkor 3 hetente egyszer elegendő megismételni.

Az arcborotválást ideális esetben jobb, ha szakember végzi. A gondatlan kezelés sebeket okozhat, amelyek begyulladhatnak. Érzékeny bőrtípus esetében sem tanácsos, de nem mindenki esetében okoz problémát.

Ha úgy érzed, hogy itt az ideje megborotválkozni, akkor csak bátran! Nem kell attól félni, hogy az arcszőrzet megerősödik, hiszen a hajhagymákat nem érinti a borotválkozás.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?