Minden reggel kezébe vette a kalapácsot, elment és csak éjszaka jött vissza… 22 évvel később megtudták, hogy mit csinált olyan sokáig!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Dashrat Mahny egész életét egy kis indiai faluban élte le. Feleségével nagyon szegényesen éltek, csak a szerelem tette őket boldoggá. Egy napon felesége súlyosan megbetegedett, és orvosi segítségre volt szüksége. Dashrat beteg feleségével 80 kilométert kellett megtenniük a legközelebbi városba, természetesen a maguk módján, mert semmilyen gyorsabb jármű nem állt a rendelkezésükre. Sajnos Dashrat felesége nem élte túl az utazást és útközben meghalt.

A drága feleség elvesztése Dashrat számára egy igazi tragédia volt. Soha nem tudta volna elképzelni az életét felesége nélkül, ezért nem tudta, hogy mit kezdjen az életével. Néhány nappal később, a kétségbeesett férfinak támadt egy ötlete. A következő napokon beszerezte a szükséges eszközöket és nekilátott a munkának.

Szinte matematikai pontossággal elkezdte vésni a sziklát amely felesége életének útját állta. Elhatározta, hogy egyszer s mindenkorra véget fog vetni az ilyen tragédiáknak, hogy mással a falujában soha ne történjen meg ehhez hasonló eset. A terv nagyon egyszerű volt: egy sokkal rövidebb utat épít a hegyek között. Az alábbi képeken látható, hogy milyen kezdetleges eszközökkel vitelezte ki a tervét.

Minden reggel kezébe vette a szerszámokat és fáradságot nem nézve nekilátott a munkának. Azt akarta, hogy munkájával segítse a falu lakosságát, hogy egy jobb jövő elé nézhessenek. Minden nap, hajnaltól késő estig fáradhatatlanul végezte a kemény munkát.

Dashrat hosszú évekig, egészen haláláig fáradhatatlanul végezte ez a nehéz munkát, mindaddig, míg 2007-ben meghalt. A falubeliek bolondnak tartották, mert minden reggel, nyom nélkül eltűnt a hegyekben egy kalapáccsal a kezében. Csak miután meghalt, akkor tudták meg, hogy ki volt valójában.

Dashrat 22 év munkájának az eredménye egy 8 méter magas sziklafalba vésett út, amely 9 méter széles és 90 méter hosszú volt. Korábban a falubeliek 80 km távolságot kellett megtenniük, hogy a meredek sziklafalat megkerülve eljussanak a legközelebbi helységbe, most Dashrat munkájának köszönhetően mindössze 4 kilométert kell megtenniük, hogy ugyanoda eljussanak. Az emberek, akik eddig szinte teljesen el voltak zárva a világ többi részétől, most mindenféle szolgáltatáshoz közelebb kerültek. Egészségügyi ellátásban részesülhetnek, a gyermekek iskolába járhatnak, és egy óra gyaloglással bármilyen üzlet elérhető lett számukra.

A faluban minden ember élete megváltozott. Miután a gyerekek oktatásban részesültek, jobb életben reménykedhetnek.

Dashart munkáját nem tudták értékelni az életében, de most történetéből példát vehetünk a bátorságból és az elkötelezettségből.

Hihetetlen, hogy egyetlen ember milyen nehéz munkát képes elvégezni. Ezt az odaadó munkát felesége iránt érzett szeretetével volt képes elvégeznie. Odaadó munkája reményt adott egy egész közösség számára. Most már egy jobb életben reménykedhetnek. Az ott lakók egész életükben hálásak lesznek neki.

Ez a történet ismét bebizonyítja, hogy egyetlen ember is képes megváltoztatni az egész világot!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?