Az orvos azt mondta, hogy mindkét babája halott… De mi történt ezután? WÁÓ!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Kate Lucas férjével úgy döntöttek, hogy ismét gyereket vállalnak, hiszen nemsokára a két nagyobb gyerekük felnő és túl nagy lesz a csend, ha kirepülnek a fészekből. A terhességi teszt gyorsan pozitív is lett. A nőgyógyász az első szívhang-vizsgálaton viccesen azt mondta: “hátha csak egyedül van.” Azonban az ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy ketten vannak odabent, tehát ikrei lesznek. De ez még nem minden! Olvasd el, Kate történetét:

i1

Az egypetéjű ikrek különlegessége, hogy egyetlen petesejt és egyetlen hímivarsajt találkozásából keletkeznek. Az egyesülés után azonban valamilyen rejtélyes oknál fogva ez a megtermékenyített petesejt ketté hasad. Nem mindegy azonban, hogy ez a ketté hasadás mikor következik be, ez határozza meg ugyanis, hogy a magzatok közös, vagy külön burokban fognak fejlődni, illetve hogy lesz-e „saját“ méhlepényük, vagy egy közös lepényen kell osztozniuk. Kate esetében a különválás csak 8-13 nappal a megtermékenyítés után vált külön… Sokkot kaptak, amikor megtudták, hogy ebből kifilyólag ún. monochoriális, egypetéjű ikreket várnak, ami azt jelenti, hogy egy placentával, egy magzatburokban fejlődnek a babák és egy-egy különálló köldökzsinor táplálja őket. Ez a fajta terhesség nagyon ritka, körülbelül 35.000 terhességből egyszer fordulhat elő. Azonban a monochoriális terhesség óriási kockázatokkal járhat. Ez egy rendkívül ritka eset és ilyenkor csak 50% esély van a túlélésre, hiszen a köldökzsinorok könnyen összecsavarodhatnak, ami megakadályozhatja a tápanyag útját, de fulladáshoz is vezethet.

i2

Hihetetlen: Az orvos azt tanácsolta, hogy egyelőre senkine ne mondja el, hogy terhes, bízza a Gondviselőre az egészet. Egy nagyon stresszes időszakot követően Kate, a terhesség 28.-ik hetében kórházba került, ahol öt hetig az ikrek túléléséért küzdöttek. Ezután következett a császármetszés. Amikor az orvosok meglátták a köldökzsinort, akkor halálos csend lett a szülőszobában…

i3

A két életfenntartó köldökzsionór teljesen összefonódott, inkább egy zsinorhoz hasonlított. Szinte csoda, hogy sehol nem szakadt meg és ez a két lány képes volt túlélni. De ez még nem minden!

i4

Az ikrek nagyon kicsik, alultápláltak voltak, hiszen az édesanyának túl hamar világra kellett hoznia őket, de ettől eltekintve teljesen egészségesek voltak! A szülés ebben a helyzetben megfelelő időben történt, mert másképp nagy volt a kockázata annak, hogy vagy az egyik, vagy a másik kislány meghaljon.

i5

Mindkét kislányt azonnal inkubátorba tették és különleges megfigyelésben részesültek. Végül a két szokatlan ikerkislányt hazaengedték. Igazán különleges ikrek, hiszen az ikerterhességek csak 1%-nál fordulha elő hasonló.

i6

Egyértelmű, hogy Harper és Cleo akik ma 8 évesek, a legjobb testvérek és barátok annak ellenére, hogy teljesen más személyiségek. Úgy tűnik, hogy a nehéz kezdet már teljesen feledésbe merült.

i7

Ha téged is lenyűgözött ennek a két lánynak a története, ami egy igazi csoda, akkor oszd meg ezeket a képeket barátaiddal a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?