A 2 éves gyerek a dohányzás rabja lett, és 40 szál cigarettát szívott el naponta… megdöbbentő, így néz ki 6 évvel később!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

2010-ben az egész világot megdöbbentette a vírusként terjedő hír, hogy egy 2 éves Indonéz kisfiú a dohányzás rabja lett.

Akkoriban egy videó terjengett Ardi Rizal-ról, a kétéves gyerekről, amelyben láthattuk, hogyan szív el egy szál cigarettát ez a kisgyerek, és az a hír terjedt el róla, hogy naponta akár 40 szál cigarettát is elszív.

Abban az időben Ardi szülei nagyon szegények voltak, és nem tudták, hogyan kezeljék a helyzetet. A gyermek édesanyja elmondta, hogy ha nem adott neki cigarettát, akkor a kisfiú dühös lett, hangosan sikítani kezdett és ilyenkor gyakran verte a fejét a falba. A gyerek azt állította, hogy ha cigi nélkül szédül és rosszúl érzi magát. Az apa pedig úgy vélte, hogy fia eléggé egészséges.

Indonéziában a gyermekkori dohányzás komoly aggodalomra ad okot, hiszen ebben az országban több mint 80 milló gyerek él, akiknek 30 százaléka 10 éves kor előtt elkezdik a dohányzást. Egy 2008-as felmérés szerint, Indonéziában 165 milliárd szál cigarettát adtak el egy év alatt!

Ardi története globális undort keltett a dohányzás iránt, és még az indonéz kormány figyelmét is felkeltette, és segítettek a kisfiúnak részt venni egy rehabilitációs programban, hogy tudjon leszokni erről a szörnyű szokásról. Tény, hogy a kisfiú állapota és kinézete egyáltalán nem volt biztató, ezért a róla készült felvételeket egy országos kampányban is felhasználták, mert véget akartak vetni a gyermekkori dohányzás problémájának.

Ardinak sikerült legyőznie ezt a káros függőséget, de sajnos egy másik káros szokással helyettesítette…

c1

2010-ben az interneten vírusként terjedt el a kétéves cigarettázó gyerek. Az egész világ megdöbbent, amikor meglátták, hogy ez a kisfiú milyen felnőttesen szívja a cigarettát.

c2

Mikor Ardi 3 éves lett, már 40 szál cigarettát szívott el naponta. Mivel a kisfiú globális felháborodást keltett, a kormány egy rehabilitációs programot indított, hogy kezelés alá vegyék a dohányzó gyermekeket.

***NO INTERNET USE UNTIL 00-01 NOVEMBER 18, 2013*** ***Aldi's story can be seen in new TLC UK series Elephant Man: Body Bizarre, airing on Monday, November 18 at 10pm.*** ***EXCLUSIVE*** MUSI BANYUASIN REGENCY, INDONESIA - UNDATED: Aldi Suganda (5) poses in front of camera in Musi Banyuasin, Indonesia. TODDLER Aldi Rizal stunned the world when it was revealed he had a 40-a-day smoking habit at just TWO-YEARS-OLD. The youngster was discovered in a poor village in Sumatra, Indonesia, puffing on a cigarette while riding his trike. Now five-years-old, the cheeky schoolboy has kicked the habit.†But heís picked up a new addiction ñ to food. His huge appetite has seen him gorge on junk food and fatty snacks - including three cans of condensed milk a day. Today he weighs nearly four stone, double what he should be for a child his age, and medics have urged his mother, Diane, 28, to put her son on a diet. PHOTOGRAPH BY Taufan Wijaya / Barcroft Media UK Office, London. T +44 845 370 2233 W www.barcroftmedia.com USA Office, New York City. T +1 212 796 2458 W www.barcroftusa.com Indian Office, Delhi. T +91 11 4053 2429 W www.barcroftindia.com

A kezelési programnak köszönhetően, szerencsére a kisfiú leszokott erről a káros szokásáról, de sajnos egy másik káros függőséggel helyettesítette.

Ardi rákapott a gyorsételekre és mire 6 éves lett, kórosan elhízott. Szülei végül hajlandók voltak, hogy ők is odafigyeljenek a gyerek egészséges táplálkozására és szigorúan diétáztatták.

c4

Ardi jelenleg 8 éves és sikerült leszoknia mind a két káros függőséget. Megfogadta, hogy többet nem fog cigarettázni és káros ételeket sem fog fogyasztani.

c5

Bár ez a történet nagyon szívszorító, de Ardi bebizonyította, hogy bárkinek sikerülhet győzni az egészségtelen szokásai fölött.

c6

Az alábbi videóban láthatunk egy részletet a rehabilitációs programról, amely végl segített neki leszokni a káros szenvedélyről.

Mi a véleményed Ardi megváltozásáról? Írd le véleményed, és oszd meg a történetet barátaiddal is a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?