Az indiai savtámadás áldozata büszkén sétált a New York-i divatbemutatón!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Reshma Bano Quereshi 19 éves indiai lányt megtámadta a sógora, aki savat öntött az arcára. A férfi igazából a feleségének akart ártani, azonban összetévesztette őket, mivel mindeketten burkát viseltek. A támadás következtében a fiatal lány elvesztette az egyik szemét és súlyos égési sérülésekben szenvedett. Az arca és a karja is súlyosan megsérült.

sav1

Pár héttel a támadás előtt, Reshma életében először volt fodrásznál és egy make-up sminkes is kisminkelte az arcát, egy családi esküvő alkalmából.

sav2

A haragos sógor, és néhány másik férfi lefogta őt és savat öntöttek az arcára. Az elkövetőt letartóztatták és bebörtönözték, de már ki is fizették az óvadékot és a banda többi tagjait el sem fogták.

sav3

Az NGO Make Love Not Scars alapítójának egy csomó hosszas beszélgetés után, sikerült kiűzni a lány depresszióját, és ekkor Reshma nem takarta el tovább az arcát, megmutatta a nyilvánosságnak.

sav4

Legutóbb egy divatbemutatón vett részt New York-ban, a ruháját pedig Archana Kochhar tervezte.

sav5

“Az emberek hajlamosak, hogy elszigetelődjenek a savtámadás túlélőitől, de azt szeretném, hogy ezután másképpen nézzenek rájuk az emberek.”

sav6

“Tedd a szívedet széppé. A szépség nem csak arról szól, hogyan néz ki a külsőd.”

sav7

“Csak bátornak kell lenni.”

sav8

Reshma feltett néhány oktatóvideót is, amelyben szépség tippeket ad másoknak.

sav9

Beszél arról, hogy 2 perc kell a sminkeléshez, azonban 3 másodperc alatt egy életre tönkre lehet tenni az arcot savval. Sajnos nehezebb megtalálni a megfelelő árnyalatú rúzst, mint savat vásárolni a piacon. Fel szeretné hívni a figyelmet és jogi segítségnyújtás kér a savtámadás túlélőknek.

sav10

A rokonjai bottal megverték és a családból is kitiltották, az államtól pedig semmilyen támogatást nem kaphat.

sav11

Annak ellenére, hogy 2013-ban az indiai Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy betiltja a sav nyílt értékesítését, a sav még mindig könnyen elérhető bárki számára. A Belügyminisztérium beszámolója szerint 2014-ben 309-en estek savtámadás áldozatává, hiszen korábban ezt a fajta támadást nem sorolták a bűncselekmények közé.

sav12

sav13

sav14

Ha volt egy savas támadás, a rendőrség ilyen esetben nem intézkedett. De most ez a bűncselekmény is olyannak számít, mint a nemi erőszak, mondta Alok Dixit, a Stop Acid Attacks alapítója. Reméljük, hogy a tényleges savtámadások száma csökkenni fog a következő években!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?