A hajléktalan férfi kihúzta a szöget a kislány arcából… 22 emberhez azonban túl későn érkezett a segítség.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Borzalmas képeket láthattunk a napokban, a manchesteri merényletről. Amikor az Ariana Grande könnyűzenei koncertnek véget ért, és az emberek távozni akartak a Menchester Arenából, egy öngyilkos merénylő levegőbe repítette magát, 22 másik ember halálát okozva, köztük sok fiatalt…

@dangerouswomantour

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Stephen Jones, aki egy éve az utcán él, az aréna közelében aludt a járdán. Amikor meghallotta a robbanást, kezdetben azt gondolta, hogy tűzijáték. Azonban amikor meghallotta a sikoltozást, rádöbbent a valóságra és a 35 éves férfi azonnal odarohant, hogy segítsen. “Voltak olyan gyerekek, akik csupa véresek voltak, sírtak és sikoltoztak,” – emlékszik vissza a hajléktalan férfi. “Egyik gyereknek segítettem kihúzni a szöget az arcából, másoknak pedig a lábából.”

Eközben egy másik hajléktalan, Chris Porter is azon fáradozott, hogy visszaadja a reményét a bepánikolt tömegnek. A 33 éves hajléktalan annyira közel volt, hogy robbanáskor ő maga is leesett a földre. “Hallottam egy hatalmas robbanást, amit egy fehér villanás követett, aztán nagy füst lett és mindenki sikoltozni kezdett” – mesélte a brit hajléktalan férfi.

“Mindenhol emberek feküdtek a földön. Láttam egy kislányt, akinek leszakadt a lába. Levetettem a pólómat, és rátekertem a lábára” – mesélte Chris. “Egy nő súlyos fejsérülést kapott, a karjaim között halt meg. A 60 éves nő csak annyit mondott, hogy családjával volt ott. Azóta nem tudom abbahagyni a sírást. Nem tudom elfelejteni azt az égett szagot és az emberek sikoltozása még a fülemben van. A legrosszabb az egészben, hogy ilyen koncerteket rendeznek a gyerekek számára.”

A két hajléktalan férfi története az egész világon ismertté vált, és mindenhol hősként ünneplik őket. De Stephen Jones hallani sem akar erről: “Az, hogy hajléktalan vagyok, még nem azt jelenti, hogy nincs szívem és nem vagyok ember. Amikor valakinek segítségre van szüksége, ösztönösen a segítségére sietek. Soha nem tudtam volna megbocsátani magamnak, ha nem segítettem volna ezeken a gyerekeken… sokan közülük elvesztették szeretteiket, és egyedül maradtak!”

22 ember számára azonban túl későn érkezett a segítség. 59 sérült még mindig kórházban van. Sok ártatlan ember vesztette életét, fájó szívvel gondolunk azokra a családokra, akik tragikus körülmények között elvesztették szeretteiket!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?