A gazda furcsa fekete tojásokat talál a tyúkólban -nem hisz a szemének mikor a tojások felrepednek

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Milyen színe van egy csirkének? Ez ugye eléggé változó, de általában barna, fehér, vagy ennek a keveréke. Talán már látott nagyon sötét színű csirkét, de az alábbi történetben szereplő csirkefajtával biztos, hogy még soha nem találkozott.

Ez a gazda egyik nap fekete színű tojásokat fedezett fel a tyúkólban. A tojások az Ayam Cemani nevű csirketípustól származnak, mely Indonéziából származik és eléggé új fajta. Indonéziában a fekete csirkével kapcsolatban misztikus erőkre vagy babonára gondolnak az emberek.

Ezt a fajtát 1998-ban telepítették Európába holland gazdák. A fekete nem egy különleges szín az állatvilágban. Vannak fekete medvék, gorillák, vannak fekete kutya és macskafajták is. De az Indonéziából származó Ayam Cemani csirkefajta egy másfajta fekete színt képvisel.

Ennek a fajtának nem csak a tollai feketék, hanem a csőre, a lába, a bőre, a nyelve. A csirke belül is fekete, sőt még a belső szervei és a csontok is sötétebbek az általunk megszokott színnél. A csontvelő színe is fekete, a vére pedig sötétebb vörös. Az Ayam Cemani olyan különleges fajta, hogy a csirkék “Lamborghinijaként” ismert.

Hát nem gyönyörűek ezek az állatok!Mi még soha nem láttunk ilyet, kérjük ossza meg ezt barátaival és családjával!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?