A fiatal lány segítségért kiáltott, amikor idegen férfiak autóba akarták tuszkolni… Nem fogod elhinni, hogy mit tesznek a járókelők…

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Egy teljesen átlagos nap volt. A belváros utcáin zajlik a mindennapi élet. Az emberek el vannak foglalva a vásárlással, mindenki intézi a maga dolgát. Két lány beszélget a buszmegállóban, majd egy fekete autó közeledik. Az autóból kiszáll egy csoport idegen férfi, megfogják az egyik lányt és erőszakkal autóba tuszkolják. A lány sikoltozik, segítségért kiált, aztán gyorsan elhajtanak a járművel…

Tulajdonképpen az egész jelenet olyan, mint egy őrült álom, vagy egy hülye vicc. A valóságban azonban ez egy kegyetlen igazság, amely több ezer fiatal lányt érint. Az úgynevezett menyasszonyrablás-t még most is hagyományként gyakorolják a közép-ázsiai országokban. Nincsenek hivatalos adatok, de az ember jogi aktivisták becslése szerint, csak Kirgizisztánban évente több mint 12.000 nőt rabolnak el, és házasságra kényszerítik őket.

Az emberrabló és családja, ilyenkor próbálja meggyőzni a fiatal lányt, hogy minden rendben lesz és boldog lesz a kiválasztott “kedves” férfival. A lányokat már iskolás koruktól úgy nevelik, tartsák tiszteletben a férfiak és idősebbek döntését, ezért sok esetben nincs is bátorságuk semmit sem tenni ez ellen. De mi a helyzet a lány családjával? Nem hivatalos statisztikák szerint, az esetek 80 százalékában a lány családja is egyetért az emberrablókkal. A családtagok attól félnek, hogy a jövőben már senki sem akarja elvenni a lányt, ezért inkább megengedik, hogy elrabolják őket.

Az ember jogi aktivisták emlékeztetni szeretnék az embereket arra, hogy a menyasszonyok elrablása egyáltalán nem szórakoztató, hanem bűncselekmény, amely sok esetben sexuális visszaéléssel, családon belüli erőszakkal vagy öngyilkossággal végződhet. De a fenti videóból világosan kiderül, hogy az emberek még mindig nem veszik komolyan. A szemtanúk kevesebb mint 1 százaléka értesíti ilyenkor a rendőrséget. Miért? Hogyan lehetséges, hogy végig tudják nézni, hogyan teszik tönkre a fiatal lányok álmait, és hogyan lehetséges, hogy végig tudják nézni a lány sikoltozását úgy, hogy semmit sem tegyenek érte.

Szeretnénk, hogy ennek a hagyománynak örkre véget vessünk! Ha Te is ellene vagy, akkor oszd meg ezt a petíciót a Facebook-on! Minden vélemény számít!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?