Szellemes levelet írt mérgében az édesanya, a 13 éves öntelt és beképzelt fiának…

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Aaron Havisham egy 13 éves aki büszkén dicsekedett a saját sikerével és kezdett beképzelt és öntelt lenni azzal, hogy már több zsebpénzt tud szerezni a YouTube csatornáján, mint amennyit a szüleitől kap.

Egyik este már a házi munkát sem akarta elvégezni, amivel édesanyja megbízta, amiből később heves vita kerekedett közöttük. Aaron olyasmit mondott, amit egyik szülő sem akarna hallana, a tizenéves gyerekétől: “Ne irányítsatok engem, elég nagy vagyok már, én is tudok pénzt keresni!”

Ezt már nem hagyhatta annyiba az édesanya, de veszekedés helyett egy szellemes levelet írt a fiának, amit másnap elhelyezett a fia szobája íróasztalán:

“Kedves Aaron,

Úgy tűnik elfelejtetted, hogy csak 13 éves vagy és hogy én vagyok a szülő. Úgy gondolom, hogy egy leckére van szükséged, ha önálló szeretnél lenni. Azzal dicsekedtél, hogy már eggyedül is pénzt tudsz keresni, ezért arra gondoltam, hogy visszafizetheted, amit eddig költöttünk rád. Tehát ha azt szeretnéd, hogy továbbá is villanyáram és internet legyen a szobádban, akkor vissza kell fizetned az alábbi költségeket:

Lakbér: 120.000 Ft.
Rezsi: 30.000 Ft.
Internet: 5500 Ft.
Élelem: 40.000 Ft.

Ezen felül, minden hétfőn, szerdán és pénteked vidd le a szemetet. Ezeken a napokon port is kell törölnöd, takarítanod, mosnod, porszívoznod is kell. A fűrdőszobát is tisztán kell tartanod és hetente főznöd is kell az egész családnak. Ha nem teszed meg, akkor felszámolok napi 26 € takarítási díjat.

Ha úgy döntöttél, hogy inkább szeretnél gyerek maradni, akkor újtatárgyalhatjuk.

Szeretettel,
Édesanyád!

Az intézkedésnek nem volt azonnal hatása. Először is a tizenéves összegyűrte a levelet és eldobta, de néhány óra múlva lecsillapodott és bocsánatot kért az édesanyjától. A gyerek most már sokkal visszafogottabban viselkedik és szorgalmasabb lett.

level

Ha téged is lenyűgözött ez az édesanya, akkor oszd meg ezt a rendhagyó nevelési intézkedést, akivel csak tudod!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?