A valódi különbség Amerika és Európa között jobban kinyitja szemünket

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Nem azt akarjuk mondani, hogy egyik nemzet jobb mint a másik, de óriási különbség van Európa és Amerika között. Nem csak arra szeretnénk utalni, hogy rengeteg víz választja el egymástól a két kontinenset, hanem jelentős eltérések vannak a szokások, hagyományok, a szállítás, sport és a várható élettartam is eltérő. A személyes értékek is eltérnek, ne is beszéljünk a világpolitikáról. A katonai erők mozgosításáról is másként vélekedik az Amerikai Egyesült Állam, hiszen azt gondolják, hogy a világbékét katonai erővel lehet fenntartani, míg az ENSZ szerint nem ez az elsődleges dolog. Szóval mindannyian emberek vagyunk, de a gondolkodásmódban sokkal több az eltérés, mint ahogyan azt gondolnánk.

A nudizmus fogalma is eltérő a két nemzet között

Európában több nudista strand létezik, mint Amerikában. Azt is kimutatták, hogy a televízióban rendszeresen mutatnak félmeztelen nőket, cenzúra nélkül. Tehát aki ezért lelkesedik, annak Európába kellene utazzon.

m1

Amerikában sokkal szigorúbban kezelik a nudizmust, mint Európában

Az amerikai televíziókban nem lehet látni félpucér embereket, csak a fizetős csatornákon. Nem nézik jó szemmel azokat a nőket, akik egy rendezvényen “villogtatják” magukat. Ez annyira általános felfogás, hogy még az anyáknak is szégyent jelent a nyilvános szoptatás.

m2

Az Európaiak élettartama hosszabb

A várható élettartam Európában több, 80 év fölött van, amely egyáltalán nem rossz. Lehet, hogy ennek az egyik oka, hogy nem XXL-es ruhákat viselnek, hanem egészségesebben táplálkoznak, vagy a víz minőségével is összefüggésbe lehet. Ez nem azt jelenti, hogy az európaiakat nem fenyegeti az elhízás, de amerikai társaikkal szemben kevesebb a stressz és lehet, hogy emiatt élnek többet.

m3

Amerikában a várható élettartam nem haladja meg a 79,3 évet.

Természetesen nem az amerikaiak vannak a legrosszabb helyzetben, hiszen a rangsorban a 31-ik helyet foglalják el. Azonban a rendkívűl egészségtelen táplálkozás elhízáshoz vezet, amely más betegségeket okoz, és ez jelentős mértékben veszélyezteti az amerikaiak életformáját. Nem is beszélve arról a tényről, hogy amerikában sokkal nagyobb a stressz, különösen az olyan nagyvárosokban, mint New York.

m4

Európában sokkal könnyebb az utazás

Nemcsak a vonatokra érvényes! Európa rengeteg pénzt fektetett be a tömegközlekedésbe. Gyakorlatilag szinte mindenhol az egész országban jó összeköttetések vannak.

m5

Az amerikai tömegközlekedés Európához képest lemaradott

Az amerikaiak a tömegközlekedést nem tartják megbízhatónak, mivel gyakran a buszok nem érkeznek időben, ezért az emberek elkésnek a munkából. Az államok között nincsenek vasútvonalak. Tény, hogy a legtöbb ember az USA-ban autóval közlekedik, ami sokkal stresszesebb és zsúfolt autópályákat eredményez.

m6

A labdarúgás és edzőnek lenni egészen mást jelent a két kontinensen

Az amerikai edzők XXL-es méretű pólókat viselnek, és a csapatok sisakban játszanak, ovális labdával játszanak stb. Ezzel ellentétben Európában az edzők sokkal sportosabbak, gyakran öltönyt viselnek, elegánsabbak, a játékosok gyorsabbak, technikásabbak.

m7

A munkaidő jelentősen eltér Európában és az Egyesült Államokban. Valószínű, hogy bárki sokkal szívesebben dolgozna Európában

Az Egyesült Államokban sokkal többet kell túlórázni. Gyakran előfordul, hogy az alkalmazottaknak heti 40, 50, 60 órát kell dolgozniuk. Az Európai törvények ilyen szempontból sokkal kedvezőbbek. A legtöbb európai heti 40 órát dolgozik és a többi időt családjával töltik.

m8

Az európaiak nyaralási lehetőségeik sokkal jobbak

A munkaügyi törvények legalább 4 hét szabadságot tesznek lehetővé évente. A legjobb az egészben, hogy a szabadság egyben is kivehető, nem szükséges lebontani hetekre, vagy napokra. Az amerikai alkalmazottak szerencsésnek mondhatják magukat, ha olyan vállalatnál dolgoznak, amely fizetett szabadságra küldi őket. Azonban ilyen esetben is csak pár napot szünetelhetnek.

m9

Az ebédszünet is eltérő

Az Egyesült Államokban csak fél órás ebédszünet ban, de csak abban az esetben, ha minimum 8 órát dolgozol egy nap. Maximum annyi kedvezményt kaphatsz a főnöködtől, hogy a félórász szünetet kétfele osztod. Európában viszont arra ösztönzik a munkásokat, hogy egy órára hagyják abba a munkát, mivel fontosnak tartják az ebédet.

m10

Az amerikaiak sokkal többet nézik a televíziót

Sajnos, a legtöbb alkalmazott, amikor túlhajszoltan hazaérkezik, az egyetlen dolog amit tenni akarnak, hogy leülnek a tévé élé, hogy elfeledjék a stresszes napot, ezért gyakran valóság showokat, vígjátékokat, drámákat néznek. Másnap pedig a munkahelyeken ezekről beszélnek, tehát az amerikai nemzet megszállott tévéműsor rajongók. Az Europaiak ezzel ellentétben kevesebb TV-műsort néznek. Olyanok is vannak, akik egyáltalán nem néznek televíziót. Keveset is beszélnek róla, nem érzik ennek szükségét.

m12

Európában a családok kevés időt töltenek egymással

Az európaiak szívesen követik a sporteseményeket, főként nagy focirajongók, és természetesen sportolni is szeretnek, azonban inkább a barátokkal mennek el az ilyen helyekre. Ezután együtt beülnek valahová és alkoholt fogyasztanak, majd ittasan térnek haza. Az Egyesült Államokban arra ösztinzik egymást, hogy az apák a gyerekkel menjenek játszani. A feleségek gyakran emlékeztetik erre az apukákat.

m13

A napi ételadagot egyszerűen nem lehet egy napon említeni

Az amerikaiak szinte telhetetlenek: napi 5 hamburger, 2 liter kóla, 5 adag sültkrumpli. Csillapíthatalan az éhségük, de ez komoly egészségügyi problémákhoz vezeti őket. Az Európaiak étkezési szokása valamivel jobb, azonban itt is kezd felborulni a rendszeres étkezési szokás.

m14

Mindkét kultúra másként értelmezi a divat fogalmát

Az európai nők smink nélkül soha nem lépnek ki a lakásból. Gyakran az iskolások is elegánsan öltözködnek, mintha egy különlegesebb eseményen kellene részt vegyenek. Az európaiak egyszerűen utálják a hanyagságot. Az amerikaiak ehhez képest pizsamában öltözködnek.

m15

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?