Minden szülő rémálma: Az orvosok csak néhány órát adtak az újszülöttnek… 9 évvel később senki sem hisz a szemének!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Figyelmeztetés: Ez a cikk olyan képeket tartalmaz, amelyek zavaróak lehetnek egyes olvasók számára.

Ronaldo és Jocilene Marchioli, a brazil Barra de São Francisco-ban éltek két gyermekükkel egy teljesen átlagos és normális életet. Amikor azonban Jocilene kilenc évvel ezelőtt újra teherbe esett a harmadik gyermekkel, attól kezdve családjukban minden megváltozott, mivel az újszülött Vitória egy nagyon ritka, Treacher-Collins szindrómában szenvedett.

A Treacher Collins szindróma egy olyan genetikai, cranio-faciális (arckoponyát érintő) születési rendellenesség, mely számos, az arcon és fejen megjelenő anomáliát okoz. A legáltalánosabb jellemzői a lefele hajló, ferde szemek, kisméretű álkapocs és deformált vagy hiányzó fülek.

A deformáció mértéke azonban esettől függően eltérő. A betegség enyhe formáját jó eséllyel gyógyítani lehet, és műtéti beavatkozással az eltorzult arcot rekonstruálni lehet, hogy a beteg normális életet élhessen, de ez Vitória esetében nem valósulhatott meg.

Amikor a kislány meglátta a napvilágot, az orvosok azonnal felismerték, hogy ez az eset ennek a betegségnek egy különösen súlyos formája. A vizsgálatok kimutatták, hogy Vitória arccsontozata nem fejlődött ki rendesen, az orvosok pedig azt mondták a szülőknek, hogy a kislány szíve nem fogja sokáig bírni, valószínűleg csak egy-két órát.

A családot ezzel a szörnyű hírrel küldték haza. Még egy tanácsot is adtak nekik, és azt mondták, hogy készüljenek fel lelkileg, mert kisbabájukat hamarosan el kell temessék.

De Ronaldo és Jocilene Marchioli nem adták fel.

Ahelyett, hogy elkeseredtek volna, kislányuk életéért harcoltak. A kislány etetése hihetetlenül bonyolult feladat volt, hiszen Vitória nem tudott semmit befalni, ezért egy szívószál segítségével táplálták. A folyékony táplálékot pedig injekció segítségével a nyakán lévő nyíláson át fecskendezték be a szervezetébe, ahonnan a táplálék végül eljutott a kislány gyomrába. Ráadásul a szülőknek arról is gondoskodniuk kellett, hogy Vitória ne fulladjon meg, hiszen bármikor könnyen életveszélyes helyzetbe kerülhetett.

De a hihetetlen erőfeszítés, a szeretet és szülői gondoskodás meghozta az eredményt, hiszen ez év augusztusában Vitória betöltötte a kilencedik életévét.

Szinte leírhatatlan a család szenvedése. Senki sem tudja, hogy Vitória meddig lesz velük, de csodálatos, ahogyan szeretettel gondoskodnak róla, minden nap nagyon nehéz kihívással szembesülnek, de mindent megtesznek, hogy a kislány életét amennyire csak lehetséges széppé tegyék.

Mivel a lány gondozása nagyon időígényes, sem Ronaldo, sem Jocilene nem tud dolgozni. Ennek ellenére szeretnének kislányuk életminőségén javítani. Annak érdekében, hogy képesek legyenek fizetni a szükséges orvosi költségeket, létrehoztak egy adománygyűjtő oldalt, abban a reményben, hogy összegyűl annyi pénz, ami elégséges lesz 8 orvosi beavatkozásra.

A kislánynak valószínű ennél is több beavatkozásra lesz még szüksége ahhoz, hogy talán egy nap ő is normális életet tudjon élni. Bárki, aki segíteni akar a kislányon, ezen az oldalon megteheti.

Ami még mindig rejtély az orvosok számára, hogy Vitória még mindig életben van. A Marchioli család pedig hálás azért, ha valaki segíteni tud rajtuk.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?