Már Columbus is tudta a nagy trükköt a fogínyről… Így lesz tökéletes ragyogó a mosolyod!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A fogínygyulladás egy igazi rémálom. A tünetei közét rartoznak: a bőrbpír, duzzanat, vérzés, rossz lehelet. A gyulladás hússzú ideig ártalmatlan lehet, azonban idővel nagyon felerősödhetnek a tünetek. Ha az ínygyulladás kezeletlen marad, akkor az fogíny visszahúzódik és ez a fogak elvesztését is jelentheti. A szájhigiénia a kezelésnek egyik legfontosabb része. Naponta kéteszer alaposan meg kell mosni a fogakat, használjunk fogselymet és évente legalább egyszer menjünk el fogorvoshoz. Azonban vannak más tényezők is, amelyek ínygyulladást okoznak. Ebben a cikkben mutatunk 6 tippet, ami segít enyhíteni vagy megelőzni a gyulladást.

e1

A C-vitamin

Évszázadok óta tudjuk, hogy a C-vitamin hiánya ínybetegséget okozhat. Már a felfedezők és hajósok is a 17. és 18. században citrusféléket vittek magukkal, a hónapokig tartó utazásra, hogy ellensúlyozzák vitaminhiányt. Ma a C-vitamin hiány kevésbé gyakori, azonban ha szervezetünk nem kap elegendő C-vitamint, akkor ez ínygyulladást okozhat. Egy felnőttnek naponta 75 mg C-vitaminra van szüksége, férfiaknak pedig 90 mg. Egy narancs, vagy egy paprika elégséges C-vitamint tartalmaz egy napra, ezért érdemes fogyasztani, hiszen fonom és egészséges táplálék.

e2

Vörösáfonya

Az áfonya antibakteriális tulajdonságokkal bír, amelyek megnehezítik, hogy a baktériumok és vírusok megtelepedjenek a szájüregben. Azonban amikor gyümölcslevet vásárol, legyen óvatos, hogy 100%-ban természetes, cukor nélküli áfonya legyen. Mivel az áfonyának vérhígító hatása van ezért vesekő, vagy magas vérnyomással küzdő személyek mindenképpen kérjék ki az orvos véleményét a fogyasztás előtt.

e3

Kerüld a stresszes életet

Gyakran sokkal könnyebb ezt mondani, mint megtenni, azonban tény, hogy a stressz hátrányosan befolyásolja az ínygyulladást. A mindennapi stressz és az ínyporblémák gyakran közvetlenül összefüggésben vannak. A stresszes élet miatt gyakran megfeledkezünk a szájhigiéniáról, amely az egész szív és érrendszerre is negatív hatással van.

e4

Manuka olaj

A manuka olaj közismert az antibiotikus tulajdonságairól, valamint az ínyre is jó hatással van. Ez a növény annyira jó hatással van a fogínygyulladásra, hogy fogkrémet is készítenek belőle. Azonban alkalmazás előtt fontos, hogy felhígitsuk ezt az olajat egyébként inkább súlyosbítani fogja a problémát.

e5

Q10 koenzim

Enn az antioxidánsnak nagyon fontos szerepe van a fogászati problémák megelőzésében, kezelésében. Védelmet nyújt és gyógyítja az ínygyulladást. Drogériákban és bioboltokban megtalálható.

D-vitamin

A D-vitaminról tudjuk, hogy jótékony hatással van a csontokra de ez a vitamin csökkenti az ínygyulladás kockázatát is. Az emberek akik olyan régióban élnek, ahol kevés a napfény, hajlamosabbak az ínygyulladásra. A rendszeres napozás segít fenntartani a szervezet D-vitamin szintjét. Ha nem tud eleget napozni, akkor kérdezze meg orvosát, hogyan tudja pótolni ezt a fontos vitamint, táplálék kiegészítőkkel.

e6

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?