ITT A LEGÚJABB ELŐREJELZÉS, ILYEN LESZ A KÖVETKEZŐ 2 HÓNAP IDŐJÁRÁSA: SOKKOLÓ

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Nem lesz könnyű nya­runk. Még nem késő fel­ké­szülni, leg­alábbis lé­lek­ben, a ránk váró hó­na­pokra. Az accuweather meteorológusai nem sok jóval kecsegtetnek az idei nyárra. Jó hírek következnek azoknak, akik vízparton töltik a szeptemberig tartó időszakot, de a hőségetnehezen viselők jobb, ha elkezdenek készülni lélekben…

nyar1
SZÁRAZSÁG, IZZASZTÓ HŐSÉG

Bár az elmúlt időszakban esőben nem volt hiány, Európának ezen a részén hamarosan véget érnek a gyakori záporok és zivatarok. A nyári időszakra legalábbis úgy becsülik a szakértők, hogy júliusban és augusztusban melegrekordok dőlnek majd, és a szárazság fog uralkodni hazánkban, Romániában, Olaszországban és a görögöknél is.

ASZÁLY ÉS ERDŐTÜZEK

A meteorológusok nem csak az eddiginél is nagyobb hőség, de a szárazság miatt is aggódnak. Úgy számolnak, hogy gyakoriak lesznek az erdőtüzek, nagy lesz az aszály, és a szárazságot időnként feloldózivatarok villámai a kiszáradt területeken komoly gondokat okozhatnak.

ELVISELHETETLEN FORRÓSÁG

Valószínű, hogy sokan fognak kifejezetten szenvedni majd a ránk váró hőségtől. A tavalyi nyár után újra megismétlődnek az embert próbáló, kánikulai időszakok.

nyar2

IDE MENEKÜLJÜNK

Ha nem elég a ventilátor, az árnyék vagy a légkondi, akkor persze érdemes lehet olyan helyre utazni nyaralni, ahol kicsit enyhülni tudunk. Olaszország és Görögország ezúttal erre legfeljebb csak a tengerpart miatt lesz alkalmas. Meleg nappalok és enyhe éjszakák várhatnak ránk Spanyolországban és Portugáliában, nedvesebb és hűvösebb hetek jönnek Skandináviában és a Balti térségben, gyakori viharok és csak kisebb hőhullámok várhatók Franciaországban, Németországban és Csehország, illetve Lengyelország nyugati felén.

Forrás: ripost.hu

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?