Így lehet titkosítani a messengeres üzeneteket!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A Fa­ce­book piacra dobta legújabb funkcióját.

Már néhány hete kiszivárgott a hír, miszerint olyan funkció jön a Messengerbe, amit mindenkinek érdemes lesz bekapcsolnia. A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp, valamint a Viber után ugyanis a Messenger is megkapja a végpont-végpont közti titkosítás lehetőségét, amelynek köszönhetően közel lehetetlen lesz lehallgatni a kommunikációt.

Ennek a titkosításnak az z a lényege, hogy a beszélgetéseket a küldő személyen kívül mindössze egyetlen ember olvashatja el egy másik eszközről.

A Facebook közlése szerint már elérhető a funkció: volt, akinél már meg is jelent a kézzel bekapcsolható titkosítás lehetősége.

A nyár folyamán pedig széles körben aktiválják majd a funkció elérhetőségét.

A titkosítás csak egy kiválasztott telefonon, táblagépen vagy asztali gépen működik majd. Fontos, hogy nem automatikus, hanem kézzel kell bekapcsolnia mindenkinek, akinél a Facebook feldobja a lehetőséget. Kezdésként csak az egyszerű üzeneteket lehet ilyen módon továbbítani. Meg kell adni, mit szeretnénk, a beszélgetés mennyi ideig legyen mások elől rejtett. Az üzenetek ezt követően megsemmisülnek.

Fontos tudni még, hogy a nagyobb tartalmakat (mint például gif-ek, videók) nem támogat majd az új lehetőség.A fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan önmegsemmisítő üzeneteket is küldhetünk majd a csevegőprogramban. Ez az a funkció egyébként, amit sokan régóta szeretnének már látni a Facebookon.

Amennyiben mindent rendben találnak, a nyár folyamán már széles körben használható lesz az új opció.

Forrás: mindenegybenblog.hu

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?