Eldőlt a december 24-i munkaszüneti nap sorsa

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Leszavazta a Parlament Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége a törvényjavaslatot, amit Szabó Tímea nyújtott be december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról.

A Párbeszéd a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel egyeztetve nyújtotta be a javaslatot, az MSZP-s és a jobbikos képviselők támogatták is azt a bizottságban, de a fideszes többség nem értett vele egyet. A párbeszéd reagálásként a Facebook oldalán azt írta:

„A fideszes képviselők a leszavazással ismét a dolgozó emberekkel szemben foglaltak állást, így a szakszervezetek által kezdeményezett népszavazás maradt az egyetlen eszköz a munkavállalók karácsonyi tehermentesítésére”.

A Magyar Szakszervezetek Szövetsége által végzett kutatás szerint a munkavállalók között elsöprő, 96 százalékos a javaslat támogatottsága. Ennek ellenére a vállalkozói szférában nem örülnek a kezdeményezésnek, a magyar gazdaság akár 50-70 milliárd forinttól is eleshet, és a leállás nagy fennakadásokat okozna több feldolgozóipari ágazatban,írja az atv.hu.

Szóval marad minden a régiben, melóból mész fát díszíteni.

via

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?