Egy kisfiú vért adott beteg húgának… Amikor a két testvér egymás mellé feküdt, egyikük olyan kérdést tett fel az orvosnak, amit soha nem fog elfelejteni!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Van egy igaz történet egy kisfiúról, akinek a húga vérátömlesztést kellett, hogy kapjon. Ennek a kisfiúnak a története világszerte elterjedt, hiszen mindenkit megdöbbentett, aki elolvasta.

Az orvos elmagyarázta a kisfiúnak, hogy a húgának ugyanaz a betegsége, mint amiből a kisfiú két évvel ezelőtt felépült. A kislánynak úgy van esélye a túlélésre, hogy vérátömlesztést kapjon olyan valakitől, aki ezt a gyilkos kórt már legyőzte. Így a kisfiú ideális donornak bizonyult.
– Adnál vért a kishúgodnak? – kérdezte a fiút az orvos
A kisfiú kicsit elgondolkodott, majd így válaszolt az orvosnak:
– A húgomért igen, doktor bácsi.

vert-adott

Megtörténtek a szükséges vizsgálatok, és eljött a nagy nap.
Betolták a két gyereket a kórterembe. Johnny erős és egészséges volt,Mary sápadt és sovány. Mikor tekintetük találkozott, Johnny biztatóan mosolygott Maryre. Mikor a nővérke beleszúrta Johnny kezébe a tűt, a mosoly lehervadt a kisfiú arcáról és némán figyelte, ahogy átfolyik a vére a csövön.

Egy kis idő múlva Johnny reszkető hangja törte meg a csendet.

– Doktor bácsi mikor fogok meghalni? – kérdezte félénken

A kórteremben egy pillanatra néma csend lett.

Az orvos csak ekkor értette meg, hogy miért tétovázott egy kicsit a gyerek, amikor megkérdezte tőle, hogy adna-e vért a testvérének. És azt, hogy milyen önfeláldozás volt ez a kisfiú részéről, hiszen ő valóban azt hitte, hogy meg fog halni ha ezt megteszi. Az életét adta volna oda a testvéréért.

– Ekkor elmagyarázta neki az orvos, hogy nem fog meghalni, viszont a testvére meg fog gyógyulni az új vértől.

vert-fb

Az orvos megosztotta ennek a kisfiúnak a történetét az interneten, és több ezer ember csodálta az 5 éves kisfiú bátorságát és önfeláldozását. Szerencsére már mindketten jól vannak, egészségesek és boldogok!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?