Arrogáns, a fehér ruhában Istennek képzeli magát! Az apa feltárja az igazságot a sebészekről.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Sokszor hajlamosak vagyunk gyorsan ítélkezni anélkül, hogy átélnénk mások helyzetét vagy tudnánk, hogy milyen problémákat kell elviselniük. Néha nehéz együtt érezni másokkal és nem látunk be a kulisszák mögé. Ez a történet megmutatja, hogy mennyire fontos megérteni másokat és levenni a szemellenzőt:

o1

Az orvos belép a kórházba. Vészhelyzet miatt hívták be őt a műtőbe: egy kisfiú miatt, aki súlyos balesetet szenvedett. Az orvos azonnal felveszi a fehér ruhát. Sietve rohan a műtőterem felé de közben találkozik a fiú édesapjával, aki elkezd kiabálni neki: “Miért késett ilyen sokat? Miért? Nem tudja, hogy a fiam életveszélyben van? Ez felelőtlenség!” Az orvos csendes hangon válaszol: “Sajnálom. Nem voltam a kórházban, de jöttem amilyen gyorsan csak tudtam. Nyugodjon meg, és engedje, hogy végezzem a munkámat.”

De az apa nem hagyta abba: “Azt mondja, hogy nyugodjak meg? Hogy érezné magát, ha az Ön fiáról lenne szó? Akkor is ilyen nyugodt és laza lenne?” Az orvos csendes hangon ezt válaszolta: “Az orvosok nem képesek csodákat tenni, de ne aggódon – mindent megteszek ami tőlem telik a fiáért.” Az apa elégedetlen volt a válasszal és mormogott magában: “Konnyű ilyent mondani, ha nem maga az érintett.”

o2

A műtét néhány órát vett ígénybe. Végül az orvos fáradtan de elégedett arccal kijön a műtőteremből, ránéz az Apára és ezt mondja: “Sikeres volt a műtét, a fia már nincsen életveszélyben” – ekkor az orvos ránézett az órájára, és megveregette az apa vállát: “Most mennem kell, ha kérdései vannak, akkor forduljon a nővérhez!”. Az apa dühösen odamegy a nővérhez és megkérdezi? “Ez az orvos mindig ilyen? Micsoda arrogáns ember. Elvártam volna, hogy részletesebben tájékoztasson a fiam állapotáról.”

A nővér szemében könnyek jelentek meg, majd így válaszolt: “Az Ő fia tegnap halt meg egy autóbalesetben és amikor felhívták telefonon éppen a fia temetésén volt. Az Ön fiának az állapota mostmár stabil, az orvos pedig visszament a saját fia temetésére.”

Megrendítően tanulságos történet: Soha ne ítélj első látásra és próbálj meg együtt érezni másokkal, különösen azokkal akiket nem ismersz! Ha téged is megérintett ez a történet, akkor oszd meg barátaiddal!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?