A terhes nőt élve eltemették… egy évvel később nem tudta elhinni, amit orvosa mondott…

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

29 évvel ezelőtt, 1988. December 7-én, Örményországban, mely akkor a Szovjetunió része volt, szőrnyű földrengés történt. A földrengés Spitak városát érintette leginkább. A várost 10-es erősségű földrengés rázta meg és 25 ezer ember halálát okozta és körülbelül félmillióan veszítették el otthonukat.

A katasztrófa olyan nagyméretű volt, hogy súlyosabb következményekkel járt, mint a Csernobili baleset.

Az egykori Szovjetunió szinte minden orvosa, a katasztrófa áldozatainak megsegítésére sietett. Közöttük volt Kazbek Kuzaev, az akkoriban fiatal orvos is. Az orvosok több mint három héten át, éjjel-nappal azon dolgoztak, hogy segítsenek mind fizikailag, mind lelkileg a katasztrófa túlélőinek. Szinte az összes túlélő elvesztett valakit, aki közel állt hozzá, és ezenfelül hajléktalanok maradtak.

Aida Sahakyan a fiatal állapotos nő is ennek a fiatal orvosnak a keze alá került. A földrengés következtében a terhes nőt élve a romok alá került, ahonnan kétségbeesetten segítségért kiáltott. Végül Aidat kimentették, de lehetetlen volt ránézni. A nő teste teljesen eltorzult, sok törést és sérülést szenvedett.

A legszörnyűbb talán az volt, hogy elvesztette gyermekét. Aida éppen terhes volt, amikor ez a tragikus eset megtörtént. Mindenki tudta, hogy ilyen állapotban többé nem lesz képes egyetlen gyermeknek sem életet adni. Csak Kuzaev fiatal orvos nézte optimista szemekkel a kilátástalannak tűnő helyzetet és azzal bíztatta, hogy minden rendben lesz.

…és pontosan úgy történt, ahogy az orvos mondta. Egy évvel később Aida megtudta, hogy újra terhes és meg is szülte gyermekét. Néhány év múlva újra teherbe esett… Aida a borzalmas katasztrófa után, még két kislánynak adhatott életet. Évekkel később elmesélte gyerekeinek, hogy a fiatal orvosnak köszönhetik életüket, hiszen ő adott neki reményt, hogy anya lehet.

Rémálom, amin 28 évvel ezelőtt Aida keresztül ment. El lehet képzelni, hogy mekkora öröm lehetett, amikor évekkel később a két kislány édesanyjával együtt újra találkozhatott az orvossal, aki megmentette őt.

Kazaev szokása az volt, hogy minden betegéről fényképet készített. Évekkel később közzé tette ezeket a képeket a Facebook oldalán, abban a reményben, hogy újra találkozhat azokkal a személyekkel, akiken segített. Ezek a bejegyzések annyira népszerűvé váltak, hogy Aida egyik lánya felismerte az esetet.

Szinte hihetetlen: 28 év elteltével, Aida ismét lehetőséget kapott, hogy megköszönje megmentőjének, amit értük tett.

Nagyon ritka az ilyen történet, éppen ezért nagyon értékes! Ez a történet ismét bebizonyította, hogy a közösségi médiának is fontos szerepe lehet az életünkben!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?