Befejezték a középiskolát a világ első hetesikrei… itt van, hogy néznek ki most és mik a további terveik!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Valaki emlékszik még az 1997-es év legfontosabb eseményeire? Titanic – James Cameron filmje, amely nagy felkavarodást keltett az egész világon, Diana hercegnő halála, akit az égész világ megsiratott, és Joanne Rowling, Harry Potter című könyvsorozatának megjelenése, amely remekműnek számít a világirodalomban.

Ugyanebben az évben, november 18-án, Bobbi McCaughey hetesikreket szült, az amerikai Iowa államban. Ők a világ első hetesikrei, akik mind életben maradtak.

1997-ben a McCaughey házaspár szeretett volna egy kistestvért az akkor egy éves Mikayla mellé. Amikor kiderült, hogy Bobbie egyszerre hét gyermeket vár, a megrémült orvosok azt tanácsolták nekik, hogy a kockázatot csökkentendő, végezzenek el egy beavatkozást, amellyel a gyermekek számát csökkentenék. Azonban az erősen vallásos házaspár erről hallani sem akart, hiába győzködték őket az orvosok.

19 évvel később az összes gyerek felnőtt, egészségesek és tavaly befejezték a középiskolát.

1997-ben a McCaughey család élete örökre megváltozott. Bobbie McCaughey hét gyermeknek adott életet. Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Alexis, Nathan és Joel születése szenzációszámba ment, mivel ők voltak az első hetes ikrek, akik közül mindnyájan túlélték a szülést és az azt követő kritikus időszakot. A gyerekek nagyon kicsik voltak születéskor, a legkönnyebb baba 1,13 kilót nyomott, de a legnehezebb is csupán másfél kilós volt A sajtó is lecsapott a hírre, “A Mennyből jött Hetes”nek nevezték el a babákat.

Persze a gyerekek felnevelése nem volt könnyű feladat, néha egy baba is eléggé lefoglalja a szülőket, nemhogy hét! A szülők arról mesélnek, hogy mennyire nehéz volt az első pár év a gyerekek érkezése után. Olyan is volt, hogy barátaik négyóránként váltották egymást, hogy be tudjanak segíteni nekik. Naponta 30 üveg tápszer és 40 darab pelenka fogyott el, így hát el is kellett a folytonos segítség.

McCaughey az első olyan család a világon, ahol hetesikrek születtek és akik mind életben maradtak. Az egész világ megismerte őket, a sajtó is hangos volt tőlük!

Most a gyerekek felnőttek. Tavaly befejezték a középiskolát. A fiatalok jól vannak, mindegyikük tudja már, mi akar lenni, ha “nagy” lesz: Van, aki tanár, van aki katona, programozó szeretne lenni, de Kelsey például profi énekessé szeretne válni.

A szülők tudják, hogy egyszer eljön az idő, hogy mindenki szép lassan kirepül a családi fészekből, és a folyton hangos ház egyszer csak kiürül. 🙂

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?