A kisbaba a halállal küzd… a kétségbeesett apa csak egy dolgot kér a szülőktől: “Mossatok kezet!”

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A megfázás úgy a csecsemőkre, mint a felnőttekre is, halálos veszélyt jelenthet: nem beszélve a légúti óriássejtes vírusról (RSV), amely csúnyán megtámadja a légutakat és a tüdőt. Szinte minden gyermek és a felnőttek is, évente kétszer átesnek egy ilyen megfázásos betegségen, amely akár egy-két hétig is eltarthat. Ez a betegség egy erősen ragályos betegség, és leggyakrabban tél végén, tavasszal fordul elő. A leggyakoribb panaszok a láz, orrdugulás, köhögés. A légúti óriássejtes vírus különösen a csecsemőkre nézve veszélyes, hiszen súlyos légúti betegséget okozhat. Nemrég, egy fiatal édesapa pontosan egy ilyen negatív tapasztalaton ment keresztül.

“Hétfőn majdnem elvesztettük kislányunkat. Az orvosok azt mondták, hogy ha az állapota rosszabbra fordul, akkor sajnos nem tudnak segíteni,” tette közzé az édesapa az imgur közösségi oldalon. A kislányt megtámadta az RSV vírus, melynek következtében súlyos tüdőgyulladást és bronchiolitist kapott, és a szülők boldog napjai hirtelen rémálommá változott.

Szerencsére a kislány túl van az életveszélyen, és úton van a gyógyulás felé. Az édesapa azonban meg szeretne osztani egy fontos üzenetet: “Az RSV nem vicc! Egy héttel ezelőtt még nem is hallottam róla, és sokszor ölbe vettem úgy, hogy nem mostam kezet.” Különösen most, amikor a hideg évszak véget ér, a vírusfertőzés elkerülése érdekében érdemes odafigyelni a kézmosásra, és ügyeljünk fokozottan a személyes higiéniára. Főként vigyázzunk a csecsemőkre, mert az ők immunrendszere még nagyon gyenge, és ezért tehetetlenek az ilyen vírusokkal szemben!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?