A fiatal nő örökbe akart fogadni egy gyereket, de amikor odament, rájött a kegyetlen igazságra.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Priscilla Morse, Tennessee államból (Egyesült Államok), minden anya szívét összetörte, amikor megosztotta ezt az alábbi fényképet a Facebook-on. A kép egy alultáplált kisfiúról készült, egy bolgár árvaházban. Amikor Priscilla meglátta ezt a gyereket, azonnal tudta, hogy mindent meg kell tennie, hogy segítsen ezen a gyermeken.

Férjével együtt elhatározták, hogy örökbe fogadják. A nő nagy utat tett meg, hogy találkozhasson az éhező Ryan-nel. Mikor belépett a kisfiú szobájába és meglátta őt, az első gondolata az volt, hogy meg fog halni. 2015 júniusában hazavitte magával és azonnal kórházba vitte, ahol rádöbbentek a kegyetlen igazságra. Az orvosok azt feltételezték, hogy a kisfiú apró termete ellenére már nem kisbaba, hanem egy 7 éves gyerek. Súlya kevesebb, mint öt kilogramm volt, nagyon alultáplált volt. Borzalmas látvány volt ránézni, annyira beteges és törékeny volt. “A combja szinte olyan volt, mint a mutatújjam” – mesélte Priscilla.

,,Hónapokig tartott amíg Ryan szervezete végre elfogadta az ételt. Az árvaházban sosem tudta, hogy mikor fog ételhez jutni így meg kellett tanulnia kérődzni, hogy életben maradhasson.” – mondta Priscilla, aki már hivatalosan is Ryan édesanyja. Priscillának és a kisfiúnak négy hónapot kellett várnia, mielőtt hivatalosan is megengedték, hogy hazavigye a kisfiút. Öt órát utaztak a legközelebbi repülőtérig, aztán egy csomót utaztak egyéb járatokkal, míg megérkeztek az Egyesült Államokba. Amikor leszálltak a repülőgépről, az első útjuk a kórházba vezetett!

“Nagyon kritikus állapotban volt” – mesélte Priscilla. A kórházban senki sem látott még ennyire alultáplált, 7 éves testet.

“Mindenki azt mondta, hogy készüljek fel arra, hogy meg fog halni. Annyira gyenge és törékeny, hogy nem biztos, hogy túl fogja élni a kezelést.” Szerencsére a kisfiú állapota folyamatosan javulni kezdett és a mosolygós, boldog képeit nézve már senki sem gondolná, hogy milyen szörnyűségeket élt át. 13 hónappal később, hogy örökbe fogadták, hat és fél kilóra hízott.

Ryan több mint egy évvel ezelőtt hagyta el a Bulgáriában található árvaházat, és állapota jelentős mértékben javult, azonban még mindig nem tud beszélni és állandó segítségre szorul. Az új örökbefogadó család azonban reményekkel telve néz a jövő felé és tovább is mindenben támogatni fogják.

Sajnos, hogy nem Ryan az egyetlen alultáplált gyerek. Ryan szülőhazájában rengeteg olyan túlzsúfolt árvaház működik, amely pénzügyi források hiányában, gyakran nem tudnak megfelelő ellátást biztosítani minden gyerek számára. A gyerekeknek nem így kellene felnőniük!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?