8 dolog, amit egyetlen nőnek sem kellene csinálnia azokon a bizonyos napokon

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Azok a bizonyos napok – a lányok biztosan értik, hogy miről van szó. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezekre a napokra vonatkozóan rengeteg információt lehet olvasni az interneten, de találtunk valamit, amit egyetlen lánynak sem kellene tennie azokon a bizonyos napokon.

Az alábbi 8 dolgot jobb ha néhány napra elkerülöd, vagy teljesen figyelmen kívül hagyod ezeket:

1. Ne fogyassz tejterméket

A tej és tejtermékek kétségtelenül fontosak a testünk számára, de a menstruáció ideje kerülnünk kell a tejtermékeket, melyek arachidonic savat tartalmaznak. Ez pedig növeli a görcsökért felelős prosztagladin hormon termelődését.

2. Ne nézzél nyomasztó hangulatú filmeket

Mivel a menstruációs időszak amúgy is katasztrofális helyzetet teremt a körülötted levő emberek számára, és érezlmi változásokat, idegességet vált ki belőled, azt tanácsoljuk, hogy ebben az időszakban ne nézzél olyan filmeket, amelyek mégjobban lehangolnak.

3. Ne szőrteleníts a menstruáció alatt

Az ösztrogén szint a menstruáció ideje alatt a legalacsonyabb, aminek következtében fájdalmasabbá válhat a szőrtelenítés, különösen, ha gyantázásról vagy epilálásról van szó.

4. Ne hagyd abba az edzést

A menzesz nem betegség, hanem természetes állapot, ugyanúgy lehet élni, mint máskor.
Sok nőnek ilyenkor görcsöl a hasa, rossz a közérzete, ezért szívesebben pihen, de ez egyéni döntés kérdése. A sportolás azonban ezeken a napokon is javítja a közérzetedet, elűzi a görcsös fájdalmaidat és kiegyensúlyozottá tesz.

5. Ne vidd túlzásba a tisztálkodást

Vannak olyan nők, akik szinte félelmetesek a higiéniájuk miatt és naponta többször is tisztálkodnak, de ezzel a hasznos baktériumok is megölődnek. Szóval hölgyek, nyugodjatok le egy kicsit!

6. Ne használd egész nap ugyanazt az egészségügyi betétet

A dolgozó hölgyek gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a munka és a menszesz időszaka összeütközésbe kerül egymással, de ne felejtsétek el cserélni az egészségügyi betétet, mert csak így kerülhető el száz százalékban a fertőzés veszélye.

7. Ne szeretkezz védekezés nélkül

Létezik egy mítosz, hogy a menstruáció alatt nem lehet teherbe esni. Ne higgyünk a mendemondáknak, ismerjük meg inkább az igazságot! Igenis van rá esély, hogy a menzesz idején áldott állapotba kerüljünk. A peteérés ugyanis – mint ahogy a menstruációs ciklus is – nem minden esetben határozható meg pontosan.

8. Szokj le a szemét kajálásról

Tudom, hogy nehéz ellenálni azoknak a káros ételeknek, amire rászoktattuk magunkat, de legalább ebben az időszakban kerüld a gyorsétkezdéket, mert ezek az ételek csak növelni fogják a görcsöket. Inkább fogyassz házilag készített egészséges ételeket.

Reméljük, hogy hasznos volt ez a pár tanács, és hátha segít, hogy a következő periódus egy kicsivel könnyebb legyen.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?