3 aszpirin tabletta és… tiszta őrület, hogy mi mindenre jó!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Az egyik legkelendőbb fájdalomcsillapító az aszpirin. Azonban ez a gyógyszer sokkal több egy egyszerű fájdalomcsillapítónál. Nem csak orvosi célra, hanem a mindennapi életben is felhasználható.

1. Korpásodás ellen

Az aszpirin szalicilsavat tartalmaz. Ez a sav hidratálja a bőrt és segíthet a korpásodás kezelésében. Főleg, ha egy kis samponban feloldod és rendszeresen használod, biztosan felveszi a harcot a korpásodás ellen. Sőt megvédia fejbőrt a gyulladástól. A száraz fejbőrnek egy igazi terápia az aszpirines keverék. 2-3 aszpirint oldjunk fel egy kis samponban és mossuk meg alaposan a hajunkat. Hagyjuk állni néhány percig, majd öblítsük le vízzel.

a1

2. Bőrtisztító

A szalicilsav megvéd a zsíros bőrtől és eltávolítja az elhalt sejteket. Ezért az akne igazi ellenfele. Tisztítja a pórusokat, csökkenti a gyulladást és a duzzanatokat, nyugtató hatással van a bőrre.

Törjünk össze 5 aszpirint majd keverjük össze egy negyed csésze vízzel és tegyünk hozzá egy teáskanál mézet. Kenjük rá ezt a keveréket a bőrre és hagyjuk tíz percet rajta. Ezután mossuk le az aszpirin kenőcsöt. Megismételhetjük ezt az eljárást kétszer is naponta.

a2

3. Izzadság foltok eltávolítására

Az izzadság foltokat nagyon nehéz eltávolítani. Különösen a fehér ruhán lévő sárga foltok sokszor kellemetlenséget okozhatnak. Az aszpirin segíthet ebben az esetben.

Ez a recept ugyanolyan összetételű mint a fent említett. Keverjünk össze 5 aszpirin tablettát egy negyed csésze vízzel. Kenjük rá a foltra és hagyjuk néhány percet hatni, majd ezt követően a szokásos módon kimoshatjuk a ruhát.

a3

4. Autóvezetőknek

Íme egy tipp a lemerült akkumulátorhoz, ha az út szélén maradtál és nincs ennél jobb lehetőséged, akkor próbáld ki az alábbi trükköt: morzsolj szét egy aszpirin tablettát és töltsd bele az akkumulátor cellájába. A szalicilsav reakcióba lép a kénsavval az akkumulátor belsejében és reaktív hatással lesz rá. Az akkumulátor erősebb lesz.

a4

5. Kertészeknek

A szalicilsav meggátolja az etilén termelődését a növényekben. Ez a fő oka a vágott virágok és a kerti virágok gyors hervadásának. Morzsolj össze 3 tablettát és keverd össze egy pohár vízzel és a kerted igazi virágoskert marad!

a5

Oszd meg ezeket a hasznos tanácsokat barátaiddal is!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?