Átszúrta a krumplit egy rózsaszárral – ami néhány hét múlva történik igazi meglepetés

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Egy kert rózsák nélkül nem is igazi kert. A rózsa tökéletes virág, nemcsak gyönyörű, hanem fenséges az illata is. Mi mást kívánhatnánk még?

Sokaknak azonban nem könnyű rózsát termeszteni a kertben. Akinek nincs sok gyakorlata, túl bonyolultnak találja, ezért talán ez az egyszerű trükk hasznos lehet számára.

Ha kertjét gyönyörű rózsákkal szeretné díszíteni, csupán néhány burgonyára lesz szüksége. Igen , jól olvasta – néhány szem krumplira. A folyamat a következő:

Első lépésben egy 15-30 cm mély ágyást kell készíteni a kertben, ahová a rózsákat szeretnénk majd. Ha sok rózsát szeretnénk, természetesen több ágyást kell készíteni egymás mellett.

Érdemes az ágyásokat egy árnyékosabb helyre tervezni és egy kis homokot is beleszórni, hogy a föld tovább maradjon nedves.

Ezután gyűjtsünk össze rózsa szárakat egy megmaradt virágcsokorból vagy egy rózsabokorról. A szárról vágjunk le mindent.

Most jönnek a burgonyák. Készítsünk mindegyikbe egy kis lukat és állítsunk bele egy rózsaszárat.

Helyezzük a burgonyákat a virágágyásba és hagyjunk ugyanakkora távolságot közöttük. A legjobb, ha minimum 15 cm távolság van közöttük.


Aztán fedjük őket be földdel úgy, hogy csak egy 5 cm-es rész maradjon a szárból a föld felett.


Kész is! Néhány hét múlva gyönyörű rózsák illatoznak majd a kertben.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?