Szabadulj meg a foltoktól, szeplőktől, hiperpigmentációtól ennek a csupán két összetevőből álló, természetes receptnek a segítségével!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a hiperpigmentáció?

A hiperpigmentáció tünetei a sötét foltok a bőrön, melyeket a nagy mennyiségű melanin, a bőr sötét pigmentje okoz. A melanin túlzott termelődését okozhatja a napfény, bizonyos betegségek, az öregedés, a terhesség vagy trauma, melynek következtében megjelennek a sötét foltok a bőrön.

szabadulj

A hiperpigmentáció oka lehet külső vagy belső tényező.
Külső tényezők azok, melyek minket körülvesznek környezetünkben, mint a napsugárzás vagy a különböző anyagok (betaxolol, minociklin, ösztrogén, progeszteron). A belső tényezők szervezetünkben találhatók. A sötétebb bőrű embereknél nagyobb eséllyel fejlődik ki ez a rendellenesség.

A foltok, öregségi foltok a káros ultraviola sugarak miatt jönnek elő, melyek károsítják a melanint és átmeneti vagy maradandó elszíneződést okoznak a bőr felszínén. Ezek a foltok a test bármely részén megjelenhetnek, ami ki van téve a napfénynek, de általában a karon és az arcon figyelhetők meg.

Az elszíneződést okozhatja heg vagy trauma, esetleg valamilyen műtét. A sötét foltok azután is megmaradnak, hogy maga a probléma már eltűnt.

A melasma a bőr hiperpigmentációja, ami terhesség alatt alakul ki, de néha férfiaknál is megjelenhet. Terhességi maszknak is nevezik, mert a barna pöttyök nagyon gyakran az arcon, az orron és az orcán jelennek meg. A barna pöttyök a terhesség után eltűnnek.

A hiperpigmentáció természetes kezelése – recept:
– 1 teáskanál kurkuma porhoz
– adjunk 1 evőkanál citromlevet.
– Keverjük jól össze
– Kenjük az érintett bőrfelületre
– Várjunk 15 percet, míg megszárad
– Hideg vízzel mossuk le
A kezelés után nem szabad közvetlen napfénynek kitenni a bőrt!
A kezelést zuhanyzás előtt végezzük el!

Amíg nem érünk el megfelelő eredményt, naponta kétszer ismételjük meg!

Ez az egyszerű módszer az ősi indiai ajurvédikus orvoslás módszerein alapszik.

A citrom fehéríti és hámlasztja a bőrt. A kurkuma hatásos a bőr világosításában, emellett gyulladáscsökkentő hatása is van, amivel szintén ragyogóvá teszi a bőrt.

Akinek túl érzékeny a bőre, helyettesítse a citromlevet tejjel vagy higítsa a keveréket némi vízzel.

Forrás: bidista.com

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?