Mit tegyél, ha eltört a higanyos lázmérő: egy tipp, amely emberek ezreit mentette meg a szerencsétlenségtől!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Egy törött higanyos lázmérő nagy problémát okozhat még felnőttek körében is. Sokan nem tudják, hogy mennyire veszélyes és hogyan kell összegyűjteni a higanyos lázmérő szilánkjait úgy, hogy ennek ne legyen semmilyen káros következménye a saját és családjuk egészségére. Ma, megosztjuk veletek a legfontosabb tudnivalókat, hogy senki se kapjon higanymérgezést.

Mit tegyünk, ha eltört a higanyos lázmérő?

1. Ilyenkor fontos, hogy mindenki elhagyja a termet. Ne feledkezzünk meg az állatokról sem!

h1

2. Azonnal csökkentenünk kell a szoba hőmérsékletét, ezért ha van a lakásban légkondicionáló, akkor állítsuk be 16-18 fokra.

h2

3. Csukjuk be a beltéri ajtókat és nyissuk ki az összes ablakot!

h3

4. Győződj meg arról, hogy nem ömlött a higany a ruhádra, vagy a cipődbe.

h4

5. Vegyél fel vastag gumikesztyűt és tegyél maszkot.

h5

6. Fogj egy üvegedényt és töltsd meg vízzel.

h6

7. Egy gumi pumpával, vagy tű nélküli fecskendővel szívd fel a higany gömböket, majd csepegtesd bele a vízbe. Ha a padlón apró üvegszilánkok is vannak, akkor töröld fel egy szivaccsal, vagy nedves újságpapírral.

h7

Végül, ha már összegyűjtötted a szilánkokat és a higanyt, akkor kétszer mosd fel a padlót olyan fehérítővel, ami klórt tartalmaz. 1 liter vízhez adj hozzá 1 evőkanál fehérítőt. A padlót ily módon fel kell mosnod hetente kétszer, egy hónapig. Semmilyen esetben ne dobd el az üveget, amibe a higanyt összegyűjtötted, mert ezt vissza kell juttatni a legközelebbi veszélyes hulladék gyűjtő telepre.

Fontos, hogy mindenkihez eljuttassuk ezt az információt, mert ebben az esetben a nem megfelelő eljárás akár halálos kimenetelű is lehet! Köszönjük, hogy megosztod!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?