Miért ajándékozta el teljes vagyonát egy dollármilliomos üzletember?

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mazzi Dumato, a szíriai származású üzletember egy éjszaka alatt ment át a Pál-forduláson. A 38 éves playboy, dubaji luxuséletét feladva, egy kopott VW minibuszba költözött, miközben mindenét másoknak adta. De ne rohanjunk ennyire előre!

Mazzi két héttel a fordulat előtt

Mindent elért Dubajban, amiről csak egy korabeli férfi (de még egy jóval idősebb is) csak álmodik. Marketinges, ingatlanos és web design vállalkozása egyszerűen aranytojást tojó tyúkként működött. 150.000 $-ért vásárolt egy Ferrarit is persze, és úgy érezte mindent elért már az életben. Féktelen bulizásba kezdett, nagy kanállal falta az életet.Egy éjszaka aztán ittasan vezetett hazafelé, elaludt, és egy ötös karambolt csinált. Ferrárija egy kis teherautó alá szorult. Természetesen, azonnal egy börtöncellában találta magát.

Milena a férfi ébredésének kezdetén érkezett meg az életébe

A börtönben érte a hajnal, ahol egy középiskolai barátjának apjával találkozott, akivel már 15 éve nem látták egymást. Mazzi mindig is felnézett erre a sikeres üzletemberre, akinek 5 autója volt és jól menő üzleti vállalkozásai. Etalonnak tartotta, akinek a szintjére szeretett volna eljutni. Hát eljutott…
“Ez a fickó elintézte, hogy kapjak egy matracot és egy párnát. Emlékszem, leültem rá, és azon gondolkodtam mi vagyok én most. Elvették a szabadságomat, és tulajdonképpen mindent. Csak egy matracom és egy párnám volt, mint mindenki másnak.” – idézte fel Mazzi, börtönbeli érzéseit “Egyáltalán nem vagyok az a nagy szám, aminek egész idő alatt képzeltem magamat. Ez egy hihetetlen felismerés volt akkor.”

Mazzi Brazíliában és Dubajban nőtt fel, de a szíriai Damaszkuszban született

Az az egy éjszaka a cellában rádöbbentette: nem akar úgy élni, mint eddig. Inkább a boldogságot keresné, ezért útnak is indult. Ötcsillagos hotelek helyett hostelekben szállt meg. Útközben, Brazíliában ült egy klubban, ahol egy beszélgetésre lett figyelmes. Majdani felesége, Milena mesélt valakinek betegségéről és terveiről.

Kiújult leukémiájával kezelték éppen, és tervei szerint, gyógyulását követően visszamegy az afrikai Kongóba, missziós szolgálatra. Összebarátkoztak, majd a barátságból szerelem lett. Mazzi feleségül vette a nőt és 3 millió dolláros ingatlanvagyonát pénzzé tette; 1 milliót a nő orvosi számláira költött (Egy tragikus fordulat következett be, Milenanál mellrákot is diagnosztizáltak és kettős mastectomia-ra volt szüksége, majd csontvelő-transzplantációra is.)
Másik 1 millióból rokonok és ismeretlenek kezelését fedezte, a harmadik millió pedig egy rákmegelőző központhoz ment, amit ő alapított és 2017 végéig elkészül. Megvette hozzá a területet és ingyen bocsátotta rendelkezésre az építéshez, azzal a feltétellel, hogy a bevétel fele olyan rákbetegek gyógyítására megy, akik nem tudnak fizetni a kezelésért.

Mazzi hamar rájött, hogy az embereknek nem csak a pénzével tud segíteni, ezért haitira mentek, hogy a menekülteket segítsék. Figyelte, ahogyan a felesége dolgozik az emberek között, és látta mennyire szeretik őt ezért. Amikor elhagyták a falut, ahol segítettek, mindenki sírt miatta.
Mazzi ekkor jött rá mennyire fontos a szeretet, és mások szolgálata. Ráébredt, hogy, ha pénzt majd talán nem is, de az idejét és törődését képes odaadni bármikor másoknak.

A most 38 éves Dumato egy 1985-ös Volkswagen kisbuszban él most Milenával. Dél-Amerikában, Ecuador egyik festői kis faluja a bázisuk, onnét indulnak újabb és újabb utakra. Új üzletbe is kezdett: a világ különböző részein előállított törzsi gyógyszereket, szobrokat, köveket, füstölőket, hangszereket viszi el olyan vidékekre, ahol még nem is hallottak róluk. Ennek a bevételnek az 50 százalékát is jótékony célokra adja, akárcsak a falafel-vendéglőjéből származó pénz felét. Azt mondja, úgy él, mint egy hippi, de egy üzletember agya zakatol benne. A boldogságának titka pedig az, hogy megszabadult a vagyonától, a vele járó aggódástól és most a jelenben él.

A milliomos üzletember a gazdagságban nem találta a boldogságot ezért egy VW minibuszba költözött:

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?