Mesebeli ház építése (lépésről lépésre)

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Szeretnél egy igazi környezetbarát lakást építeni, minimális költségekkel? Manapság ez szinte lehetetlennek tűnik, viszont igen is lehetséges! Lépésről lépésre vezetünk, az apró részletektől kezdve, így te is el tudod készíteni majd saját kezűleg!

h1

1. lépés: Eszközök és anyagok

Tehát a szükséges eszközök (a képen is látható): szövet polipropilén zsákok, 1 műag lyukas vödör, 4-5 nagyobb teherbírású cementes vödrök, fém véső és acél szögesdrót vágó, kalapács, fémlemez, Horganyzott, galvanizált huzal 3,1 mm-es, kés, drótvágó olló, mérőszalag, szögesdrót, sarkok, kapa, szőlő kapa, lapát, kézi döngölő, vízmérték.

h2

2. lépés: Alap, zsákok megtöltése kaviccsal (az alaphoz)

Minden zsák megtöltésénél használd ugyanazt az eszközt (pl vödör), hogy azonos mérerűek legyenek a zsákok (ez fontos lesz később amikor elkezded építeni a szinteket). Kb 90%-ra töltsél meg minden zsákot, csak éppen annyi szabad helye legyen, hogy kényelmesen be tudd kötni a zsák száját.

h3

3. lépés: A zsákok szájának bezárása öltéssel

A zsákok lezárásakor hajtogasd be a zsák száját egyenletesen, több rétegben és használj egy drótot, és öltésekkel zárd be a zsák száját. Az öltéseket kezd el a zsák egyik sarkától, majd apróbb öltésekkel haladj a másig sarkáig. Ez a technika megkönnyíti majd a zsákok kezelését, megakadályozza, hogy kiömöljön a zsák tartalma és nem kell majd újratölteni őket.

h4

4. lépés: Első szint lerakása

Az előre megásott alapot töltsük meg kavicsokkal, majd kezdjük lerakni az első szintet. Kezdjük az alap egyik sarkánál, ahogyan a képen is látható. Nyomkodjuk meg, ügyeljünk, hogy vízszintesen haladjunk majd fölfele.

h5

A kör sugarának megmérése

Abban az esetben, ha kör alakú házat szeretnénk, akkor üssunk be egy karót középre, majd egy kötél segítségével megrajzolhatjuk a kört.

h6

h7

h8

5. lépés: Szögesdrót

Minden szint között feszítsünk ki két szál szögesdrótot. Egy tégla, vagy kő segítségével átmenetileg megtartja majd a drótot.

h9

6. lépés: Második szint

A második szint lerakásánál, használjunk egy fémlemez csuszkát, hogy ne szakadjon ki a zsák. Fontos, hogy pontos munkát végezzünk, a zsákokat szorosan egymás mellé, kötve helyezzük el.

h10

7. lépés: Ismételjük ezt a folyamatot mindaddig, ameddig elérjük a fal kívánt magasságát.

h11

8. lépés: Egyedi méretű zsákok

Menet közben szükségünk lesz egyedi méretű zsákokra is, hogy kitöltsük az üresen maradt hézagokat.

9. lépés: döngölés

Minden szint lerakása után alaposan döngöljük meg a zsákokat, hogy azok összetömörüljenek, így szilárd falat képezzenek. Miután a falunk kezd alakulni, egyenletesen nyomkodjuk meg felülről több alkalommal is.

h12

10. lépés: küszöbök és ajtók

Ha tartós ajtót szeretnél, akkor azt javasoljük, hogy ehhez használj betont. Itt arra kell figyelni, hogy a padló magassága majd azonos legyen a küszöb végleges magasságával.

h13

h14

Sheet metal sliders anchor door and window bucks (rough frames) to earthbags.

11. lépés: Elektromos dobozok

Szükséges beépítenünk a falba egy fém, vagy fa szerkezetet, amihez majd az elektromos dobozokat rögzíteni fogjuk.

h16

12. lépés: Ablak keretek

Amint elérte a fal a kívánt magasságot, állítsuk be az ablakkeretet, a szokványos asztalos technikát alkalmazva.

h17

13. lépés: beton gerenda

Rakjuk fel a falat az ablak tetejéig, majd öntsünk betongerendát az egészre. Használjunk vasat, hogy jól összefogja a betont.

h18

14. lépés: Háztető

Bármilyen típusú tetőt építhetünk. Mi egy fémlemezre rögzített, sugárzó faoszlopokat szalmával borítottunk be. A tető kb 70 cm-el haladja meg a fal külső felét, hogy védje a falat a csapós esőtől, nedvességtől.

h19

15. lépés: ajtók, ablakok felszerelése

Használj szabványos asztalos technikákat a nyilászárok felszerelésénél.

h20

16. lépés: Cementes vakolás a külső falra

Töltsük meg a zsákok közötti hézagokat cemetes vakolóanyaggal, majd vakoljuk le vékony réteggel az egészet, egy simítóval és szivaccsal elsimíthatjuk.

h21

17. lépés: foldes gipsz a belső falakra

A földes vakolóanyag a legolcsóbb és legnagyszerűbb. Sokan élveznek ezzel az anyaggal dolgozni. Ezzel az anyaggal hihetetlen egyszerű elbánni. Végül is a feladat, hogy egyenletesen elkenjük ezt a sár szerű anyagot a falon.

h22

h23

 

18. lépés: befejezés, apró részletek

Ennél a pontnál következnek a simítások: elektromos vezetékek beszerelése, vízvezetés, burkolás, polcok, szekrények, festés, lakkozás stb.

h24

19. lépés: Belső nézet

Igen, a házból mostmár egy igazi otthon született. Rendezd be a lakást a saját ígényed szerint.

h25

20. lépés: Külső nézet

Ugye, hogy milyen mesés és milyen egyszerű? Reméljük, hogy hasznos lesz ez a cikk számodra. Oszd meg másokkal is!

h26

h30

h29

h28

h27

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?