Kicsavarodott nyakkal született… és mégis mindig mosoly van az arcán!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Claudio Viera egy rendkívül ritka genetikai rendellenességgel született. Veleszületett szélsőséges ízületi merevséggel született (arhrogryposis multiplex congentia), amelynek eredményeként a karjai és lábait mereven tartja és nyaka teljesen ki van csavarodva, pontosoan olyan, mintha a fejjel lefele lógatná a fejét.

f1

Az orvosok születéskor azt mondták Claudio édesanyjának, hogy a kisfiúnak kevés esélye van a túlélésre és valószínűleg a következő 24 órában meg fog halni. Szerencsére az orvosok tévedtek. Eltelt a 48 óra és Claudió még életben volt. Családja nem hagyott fel a reménnyel, és egy mozgássérült rehabilitációs kórházba szállították, ahol kezelni kezdték.

f2

8 évesen korában térden állva járni kezdett. A rehabilitációs központ értesítette a családot, hogy Claudio rengeteg dolgot meg tud csinálni egyedül, segítség nélkül. A lakást átalakították, hogy Claudio ne üsse meg magát amikor mászkál a térdén. Megfelelő magasságú bútorokkal rendezték be a lakást, amely Claudio-nak is lehetővé tette, hogy elérje a szükséges tárgyakat. A villanykapcsolók is mefelelő magasságra kerültek. Claudionak fontos volt, hogy minél többet mozogjon és egyre önállóbban tudjon élni.

f3

Sajnos Claudio sohasem ülhet tolószékbe, mert a fizikai jellemzők ezt nem engedik, hogy szabadon mozogni tudjon. Azonban Claudio teljesen normális embernek tartja magát, aki csak annyiban különbözik a többi embertől, hogy fejjel lefele látja a világot. Saját kérésére az iskolába is beiratták és megtanult alkalmazkodni a környezetéhez: bekapcsolja a TV-t, megtanulta használni a telefont és számítógépet és sok más dologra képes. A szükség találékonnyá teszi az embert.

f4

40 éves korában Claudio megírta saját könyvét, életrajzát amelyben leírja saját élettapasztalatát. A könyv címe: “O mundo está ao contrário” ami magyarul annyit jelent, hogy a világ megfordult.

 

Igazán lenyűgöző Claudio bátorsága és életereje. Arcán mindig mosoly látható. Sokat tanulhatnánk tőle. A könyv vásárlóinak autogramot is ad. Természetesen a keze helyett a száját használja!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?