Gyerekeidnek soha többé nem lesz szüksége a lakásodra!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Alexander Borodi fehérorosz származású építészmérnök nemrég megosztotta a hosszú évek során szerzett tapasztalatait, hogy más tervezők és építészek is tanuljanak ezekből és elkerülhessék az esetleges hibákat. Elárulta, hogy mire érdemes odafigyelni az építéskor. Az alábbiakban ismertetni fogjuk kedves olvasóinkkal, hogy mit tanácsol egy tapasztalt építészmérnök:

Egyes szabály: A lakást csak két fő részére érdemes építeni

Az elmúlt 15 évben több mint 500 lakást építettem. Az esetek 95%-ban az emberek egyszerűen nem tudták, hogy pontosan mit akarnak. Általában a fiatal házasok felsorolnak néhány kütyüt, de fogalmuk sincs arról, hogy mi a legfontosabb. Csak annyit tudnak, hogy szeretnének építeni egy új házat.

Nagyon fontos tudni, hogy gyerekeid nem fognak ígényt tartani a lakásra. Most egy nagyon dinamikus világban élünk, már nincs szükség nagy lakásokra, amelyben egy hatalmas roma tábor is elférne. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek hamar elhagyját a szülői fészket, ezért semmi szükség egy nagy lakásra, mert amellett, hogy sokba kerül felépíteni, a fenntartása is sokkal nehezebb. Tehát a nagy lakásoknak semmi értelme, hacsak nem vagy milliárdos, mert a gyerekek nem fognak egy házban élni a szülőkkel!

Második szabály: Takarékoskodj a hellyel és inkább figyelj a kényelemre!

Ha építéskor egy kézzel fogható pénzösszeget szeretnél megtakarítani, akkor elégedj meg a földszintes családi házzal és mondj le a manzárdról. Ezzel akár 10 milliót is megtakaríthatsz egy 100-120 négyzetméteres felületen! Sokkal olcsóbb felépíteni az egyszintes házakat, még akkor is, ha több szobás mint egy kétszintes lakás. És 10 millió forint nem kevés! Ennyi pénzért luxusautót lehet vásárolni!

Ezen kívül ismerned kell a pénzügyi lehetőségeidet. A lakásépítés nem haladhatja meg a 10-15 évet, egyébként soha nem fog felépülni.

Hármas szabály: Válassz jó szakembereket, légy óvatos, hogy kiben bízol meg!

Vannak olyan építészek, akik előre pénzt kérnek, aztán olyan görbe falakat húznak fel, hogy az is megtörténhet, hogy az egészet majd le kell bontani. Vigyázz az olyan építészekkel, akik előre pénzt követelnek! Kérj meg valakit, aki folyamatosan ellenőrzi a munkálatokat és csak a jól elvégzett munka után fizess! Tehát légy óvatos, mert olyan “szakemberek” is léteznek, akik előre pénzt kérnek pedik csak reggel 10-kor kezdenek hozzá dolgozni, és délután 16-kor már leléptek. Óvakodj az ilyen munkásoktól! Egy becsületes ember idejében elkezdi a munkát, és délután is dolgoznia kell, mert valószínű annyi a munkája, hogy ki sem látszik belőle.

A négyes szabály: Tervezd meg jól a lakást

Úgy tervezd meg a lakást, hogy a legkényelmesebb legyen. Például mosogatás közben jól fog esni, hogy az ablakon át látni fogod az embereket, akik elhaladnak az utcán. A grill sütőt pedig ott helyezd el a kertben, ahonnan láthatod majd a naplementét. Gondolj át mindent, hogy mit szeretnél. Jobb kétszer gondolkodni mint kétszer építkezni!

Ötös szabály: Tedd fel a kérdést magadnak, hogy tényleg szükséged van kerti medencére?

Tudjátok, hogy általában mi a sorsa a kerti medencéknek? Az első héten a családtagok naponta kétszer használják. Egy héttel később naponta egyszer. Egy hónap után hetente egyszer. És három hónap után a medencét már csak a békák fogják használni. Csak a nagyon gazdagok engedhetik meg maguknak ezt a luxust, nekünk hétköznapi embereknek nincs rá szükségünk!

Hatos szabály: Kérdezd meg magadtól, hogy tényleg szükséged van egy garázsra?

Az autóknak csak 5 százaléka van garázsban! Miért? A lustaság miatt. Nagyon kellemetlen állandoan kinyitni a garázsajtót és bemenni egy szűk helyre. Általában a garázsban felhalmozunk egy csomó felesleges dolgot és az autó végül kint marad az udvaron. Tehát erre a kérdésre is érdemes odafigyelni!

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor oszd meg barátaiddal!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?