Ezt nem hinnéd, de a kovászos uborka igazi egészségbomba

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Nem is gondoltuk volna, mennyi testi és lelki gondtól szabadít meg bennünket a jóféle kovászos uborka! Most már arra is rájöttek, miért van ez!

A virginiai College of William and Mary kutatói alaposan tanulmányozták, milyen hatással vannak az emberi szervezetre a különböző erjesztett savanyúságok, mint a kovászos uborka vagy a savanyú káposzta.

A kutatás során kiderült, hogy az erjedés során keletkezett vegyületek olyan neurokémiai reakciót indítanak el, amelynek során több szerotonin termelődik az agyunkban.

uborka-fb

A szerotonin egyfajta “örömhormon”, melynek hatására kevésbé leszünk hajlamosak a migrénre vagy a depresszióra, sőt, az idegi, étkezési vagy szexuális zavarok is ritkábban fordulnak elő!

Ez azt jelenti, hogy a kovászos uborka és a savanyú káposzta kiváló természetes antidepresszánsként működik, és nincs szükségünk hangulatjavító gyógyszerekre!

Ráadásul ezek a savanyúságok tele vannak számtalan értékes tápanyaggal is! Érdemes akár magában is fogyasztani őket, hiszen ellátnak vitaminnal és távolt tartanak a depressziótól!

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: szupertanacsok

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?