5 dolog, amit minden este rosszul csinálsz! Többé ne kövesd el ugyanazt a hibát!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Főként nyáron, de más évszakban is gyakran használjuk a zuhanyzót, hiszen nagyon praktikus és gyors módja a tisztálkodásnak. Kevesen gondolják, hogy egy ilyen egyszerű dolgot, mint egy zuhanyzás, helytelenül is lehet végezni, de valójában itt is vannak szabályok, hogy a bőrünk egészséges maradjon.

Összegyűjtöttünk 5 tipikus hibát, amit zuhanyozás közben vétünk.

1. TÚL FORRÓ VÍZ

A forró víz a bőrt szárazzá és pikkelyessé teszi. A bőr zsíros védőrétegéből túl sokat mosunk le, így az védtelen marad, ami növeli a vér áramlását, az pedig gyakran vezet bőrpírhoz, gyulladásokhoz, és kiütésekhez.

2. ZUHANYZÁS TÚL SOKÁIG

Akárcsak a forró víz, a hosszas fürdőzés is szárítja a bőrt, így kiütések és viszketés alakulhat ki. Az optimális zuhanyozás időtartama kb 10 perc.

3. A HABOS GÉLEK HASZNÁLATA ÉS A TEST MOSÁSA

Minél jobban habzik egy tus-, vagy habfürdő annál jobban szárít. Gyakori használatuk következtében nagyon fontos vízmegtartó anyagok is kioldódhatnak a bőrből, s akkor a bőr felső rétegei könnyen kiszáradnak. A száraz és érdes bőr nemcsak esztétikailag kifogásolható, különféle bőrbetegségek kialakulásához is vezethet.
A tusfürdők propilén glikolt tartalmaznak, ami egy olcsó tisztító anyag. De mit is tesz ez az anyag a bőröddel? Összegyűjti a bőrödön lévő természetes zsiradékot, kiszárítja azt, fakóvá teszi és végül száraz és ráncos lesz.

Ezen felül, ha az antibakteriális mosószerek nem kifejezetten előírtak a számodra, nincs szükség, hogy naponta használd őket.

4. RÉGI ÉS NEDVES SZIVACS HASZNÁLATA

A nedves és luffa szivacs tökéletes búvóhelye a baktériumoknak és a penésznek, ezért jobb, ha cseréljük őket minden 4. héten. Próbálj meg frottír kesztyűt vagy törölköző használni helyette.

Az is fontos, hogy szárítsuk meg a szivacsot használat után.

5. TÚLSÁGOSAN “LELKES” SZÁRÍTÁS

Csak annyira törölközz meg, hogy még egy kicsit vizes maradj. Ezután használd a kedvenc krémed és a bőröd sima és egészséges marad!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?