Ez a 10 legsikeresebb hazai jogorvoslat a herpesz ellen.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A herpesz egy népbetegség: a két leggyakoribb herpeszvírus a HSV-1 és HSV-2 amely a felnőttek 60-95 százalékánál megtalálható. Vannak akik nem tudják, hogy hordozzák a vírust míg mások bőrén viszkető buborékok jelennek meg amelyek begyulladhatnak.

Ebben a cikkben bemutatunk 10 házi jogorvoslatot amely segít enyhíteni a viszketést.

1. Jégkocka

A jégkocka nagy segítségünkre lehet, ha herpeszünk van, azonban a következő dologra figyelnünk kell: ha a buborék már kialakult, akkor a jég súlyosbíthatja az egészet. Tehát csak akkor használjuk, ha még nem látható a buborék.
A következőképpen alkalmazzuk: tegyünk néhány jégkockát egy zacskóba és körülbelül 30 másodpercig helyezzük az érintett terültetre. Ezután a viszketés észrevehetően enyhülni fog.

h1

2. Fokhagyma

A fokhagyma egy vírusellenes szer, amely segít legyőzni a herpesz vírust. Egyetlen fokhagymára lesz szükségünk, amelyet össze kell törni és dörzsöljük be vele a buborékot. Kezdetben égetni fogja, de egy kis szerencsével a herpesz buborék növekedése leáll.

h2

3. Alkohol

A 70 százalék alkoholtartalmú szerek, amelyeket beszerezhetünk a gyógyszertárakban, például kámfort alkalmazhatjuk külsőleg a herpeszen. Ha ez nem segít, akkor próbáljuk meg bekenni az érintett területet a saját vizeletünkkel. Kellemetlenül hangzik, de segít. Egyszerűen kenjük be a buborékokat és kész.

h3

4. Méz

A méz egy univerzális orvosság és néha herpesz elleni is segít. Enzimeket tartalmaz, amely különösen jó hatással vannak a szervezetre. Csak be kell kenni vele a herpeszt és kész.

h4

5. Hínár

Ez a fajta vörös hínár Írország partjainál fordul elő és nagyon hasznos a herpesz vírus elleni küzdelemben. Ez a vírus annyira okos, hogy a szervezet immunrendszere nem képes legyőzni. A vörös moszat támogatja a szervezet immunrendszerét így a herpesz visszahúzódik.

h5

6. Házi szappan

Egy ősi recept szerint az egyszerű sima házi szappan segíthet enyhíteni a hólyagok okozta gyúlladást. Szappanos vízzel finoman kenjük be a buborékokat, hagyjuk néhány percet, majd mossuk le.

h6

7. Fekete tea

A fekete teának többek között gyulladásgátló és vírusölő hatása is van. Egyszerűen, amikor teát főzünk, várjuk meg ameddig a teafilter lehül, majd tegyük a langyos taafiltert a hólyagos felületre. Ismételjük meg 2-3-szor naponta. Különösen jól működik amikor a hólyagok még frissek.

h7

8. Egy régi otthoni krém recept

Ez egy régi otthoni orvosság: keverjünk össze egy kevés olívaolajat levendulaolajjal, majd melegítsük össze méhviasszal. Lehülés után kenjük a krémet a hólyagokra. Ha a krém túl híg, vagy túl kemény, akkor változtassunk az összetevők arányán. Ezt a krémet használhatjuk száraz bőrre és cserepezett ajkakra is.

h8

9. Magnézium-szulfát só

A magnézium-szulfát megnyugtatja a száraz bőrt. Ha a herpesz hólyagok a nemi szervek területén vannak, akkor a magnézium-szulfát különösen alkalmas, mert képes harcolni a viszketés ellen, valamint hatékonyan csökkenti a fájdalmat. Csak adjunk hozzá fél csésze sót egy meleg fürdőhöz és maradjunk 10-20 percet benne. Megnyugtatja a bőrirritációt és megoldást nyújt.

h9

10. Aloe Vera

És végül a klasszikus megoldás: az aloe vera egy őshonos szubtrópusi növény, amely jelentősen javítja a herpesz tüneteit. Elég egy 0.5 százalékos krémet alkalmazni az érintett területen és kész. Gyógyítja a herpesz okozta sebeket és megvédi a bőrt a gyulladástól.

h10

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?