Egy 42 éves indiai nőnek 11 gyermeke született!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A statisztikák azt mutatják, hogy az ikerszülés egyre gyakoribb jelenség. A kettes vagy hármas ikrek születése már nem újdonság! Azt is mondhatnánk, hogy ez még csak a kezdet…

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány bátor édesanyát, akiknek szokatlanul sok gyermeke született.

11-es ikrek

Maria Fernandes, 42 éves indiai nő, 37 perc alatt 11 fiúgyermeket hozott a világra. Mind a 11 gyermek egészséges és öten közülül egypetéjű ikrek. Ezt az esetet a rekordok könyvébe is feljegyezték.

Egypetéjű négyes ikrek

Megan, Sarah, Kendra és Derst akkor váltak híressé, amikor hat évesek voltak. Az ikerlányokat most imét láthatjuk egy valóság-show-ban!

Egy 2000-ben végzett felmérés szerint a világon összesen 15 egypetéjű négyes ikertestvér él, amelyből 10 esetben a testvérpáros lányokból tevődik össze. A statisztikák szerint minden 700 ezer születésből csak egy ehhez hasonló eset fordulhat elő.

Mary Foodel nemrég került be a rekordok könyvébe, a legidősebb nő, akinek ikrei születtek. Mary három kislányt és egy kisfiút hozott a világra. Sajnos az egyik kislánya meghalt, a másik kettőt árvaházba adta, és csak a fiúgyermeket fogja felnevelni…

Egypetéjű ötös ikrek

Az első olyan feljegyzett eset, ahol ötös egypetéjű ikrek születtek. A szülésre 1934-ben került sor, Kanadában. Az állam felajánlotta a családnak a támogatást, és építettek nekik egy családi házat. A lányokat azóta sokfele meghívták, és mindenki csodálta őket.

Helermina Garcia és férje Fernando

2013 májusában ebben a családban is ötös ikrek születtek. A bátor édesanya három kislánynak és két fiúnak adott életet.

Hasonlókébben 2016-ban Odesszában, egy Oxana Kobelitzkaya nevű hölgynek szintén ötös ikrei születtek. Férjével csak két gyermekre számítottak…

Hatos ikrek

Az első olyan feljegyzett eset, ahol mind a hat gyermek egészségesen világra jött. Ezt az esetet 1974-ben jegyezték fel Dél-Afrikában.

Jelenleg 14 olyan család létezéséről tudunk, akiknek hatos ikrei születtek.

Hetes ikrek

Ez az egyik legismertebb eset. A McKoy családban 5 tökéletesen egészséges gyermek született, azonban a két másik gyermek komoly egészségügyi problémákkal küzd.

1998-ban egy Szaúd-Arábiai családban hetes ikrek születtek, aztán a feleség ismét teherbe esett és ez esetben hatos ikreket hordott a szíve altt.

Texasban egy nagyon érdekes esetet jegyeztek fel 1998-ban. December 8-án egy nő szült egy kislányt, majd december 20-án újabb öt lányt és két fiút hozott a világra. Sajnos, az egyik kislány a szülés után meghalt.

Az egyetlen olyan esetet, amikor mind a nyolc iker túlélte a szülést, 2009-ben rögzítették.

Kilences ikrek

Összesen 6 ehhez hasonló esetet jegyeztek fel, azonban itt sajnos az összes gyermek meghalt.

Tizes ikrek

Egészen mostanáig a tizes ikrek vezették a valaha született legnagyobb számú ikrek listáját. Összesen három ilyen esetről tudunk: 1946-ban Brazíliában, 1936-ban Kínában és 1924-ban Spanyolországban.

A 11-es ikrek születése tehát most világrekordnak számít!

Ha tetszett ez a cikk, akkor megoszthatod a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?