Biztonsági kamera rögzítette, a történelem legtragikusabb eseményét!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Talán emlékszel még 2011 legtragikusabb eseményére, amikor Japán egy részét elárasztotta egy gigantikus cunami, amit egy erős földrengés okozott.

A földrengés Japán keleti partvidékén, Tóhoku régió csendes-óceáni partjainál történt, Szendai várostól nem messze. A földrengés erőssége a Richter-skála szerint 9-es erősségű volt, a jaoán meteorológiai intézet szerint ez volt Japánban valaha bekövetkezett legnagyobb földrengés.

A földrengést szökőár követte, 10 méter magas hullámokkal. A cunami erőssége a szomszédos országokban is érezhető volt: Új-Zéland, Ausztrália, Oroszország, Fülöp-szigetek, Indonézia, Pápua Új-Guinea, Nauru, Hawaii, Tajvan.

A cunami mindent elsöpört, amit útjába került, beleértve repülőgépeket, hajókat, autókat, házakat, 3 szintes tömbházakat. A cunami legmagasabb pontja 38.9 méter volt.

A katasztrófa több ezer áldozatot követelt, több mint 10 ezer embert nem találtak meg. Emellett az anyagi kár is felbecsülhetetlen, hiszen utak, vasutak mentek tönkre, több helyen tűz ütött ki, gátak szakadtak át. Észak-Japánban mintegy 4.4 millió háztartás maradt áram és 1.4 millió lakás víz nélkül!

Az alábbi videóban megnézhetünk néhány biztonsági kamerás felvételt erről a szörnyű kataszrófáról. Tragikus, ami azon a napon történt és sajnos ez bármikor előfordulhat!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?