Bezárva, nyakig sárban élt ez a bozontos kutya… de miután eltávolítottak róla 16 kg bundát, az emberek nem tudták levenni róla a szemüket!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Lazarus, egy pireneusi pásztorkutya, aki hét évet élt egy pajtában. A gazdája soha nem engedte ki és csak néha adott neki egy kis ételt és vizet. Lazarus soha nem szaladgálhatott a fűben és szinte még napfényt sem láthatott. A szomszédok tudták, hogy a gazda a pajtában tartja a kutyáját, de csak akkor értesítették az állatmentőket, amikor a kegyetlen férfi már nem akarta tovább etetni a kutyát.

Ahhoz, hogy a “Big Fluffy Dog Rescue” állatmentő szervezet munkásai ki tudják hozni a kutyát a piszkos pajtából, lapátolniuk kellett a vastagon lerakódott ürüléket, hiszen annyi mocsok volt ott, hogy egyszerűen már az ajtót sem lehetett kinyitni. De amikor végre sikerült kinyitni az ajtót, akkor a szerencsétlen kutyát kiszabadították a fogságból.

k1

A kutya leirhatatlanul piszkos volt és szőre össze volt kuszálva. Jessica Kincheleo, a szervezet egyik tagja elkezdte megnyírni a kutyát. Kezdetben az állat nem értette, hogy mi történik vele és nagyon izgatott volt. De amikor könnyebb lett a subája, akkor kezdte egyre jobban érezni magát és nyugodtabb lett. Jessica körülbelül 16 kg bundát vágott le róla.

k2

A bundája nélkül a kutya nagyon sovány volt. Amikor először sétálni vitték, egyszerűen félt a mancsával megérintenie a füvet, hiszen ilyent még soha nem tapasztalt.

k3

Továbba a kutya testén rengeteg zózódás, sérülés volt, de szerencsére hamar kezdte megszokni a szabadságot, és egy új szerető családra vágyott.

k4

Felháborító az a tény, hogy ma is léteznek ilyen felelőtlen emberek. Mi a véleményed Lazarus gazdájáról, aki képes volt évekig a sötétségre ítélni ezt a kétségbeesett ártatlan állatot? Remélhetőleg mostantól kezdve a kutyának boldog élete lesz, valamint olyan gazdira talál, aki szereti és gondját viseli.

Az alábbi videón látható, hogy Lazarus első léptei mennyire bizonytalanok voltak a szabadulása után:

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?