Barátja többször bántalmazta a fiatal édesanyát, amíg kórházba került… most megosztotta ezeket a képeket, hogy a többi áldozatot is ösztönözze!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Stephanie Littlewood Leeds (Egyesült Királyság) igazi rémálom, amit megtapasztalt a saját otthonában és biztos abban, hogy más nők és férfiak is áldozatául esnek: a családon belüli erőszaknak. Ez év áprilisában ez a fiatal édesanya emiatt kórházba is került.

“A barátom minden éjszaka ideges volt”, – mesélte Stephanie. “Szeretkezni akart, de én nem voltam rá hajlandó, és emiatt nagyon dühös és agresszív lett.” Földre teperte a fiatal nőt és fojtogatni kezdte. Aztán öklével ütni kezdte az arcát (40-50-szer), és addig verte, ameddig Stephanie eszméletlen állapotba került.

A kórházba került, három foga törött ki és az állkapcsa is eltört. Az egészségét már senki sem tudja visszaadni, a sebek és a zúzódások is nagyon lassan gyógyulnak. De Stephanie nem akar hallgatni többé. Ezen a héten a bántalmazó férfit 16 hónap börtönbüntetésre ítélték és ekkor a fiatal nő úgy döntött, hogy megosztja a fotókat az eltorzult arcáról a Facebook-on, hogy arra ösztönözzön másokat, akik hasonló helyzetben vannak, hogy ne hallgassák el, mert az ilyen eseteket nem szabad elrejteni, hanem felszínre kell hozni.

“Eleinte nem voltam elég bátor,” – mesélete Stephanie. “Annyira féltem és nem volt elég önbizalmam, mert nagyon szégyelltem. De aztán azt mondtam magamnak, hogy mostantól erős leszek, nem szabad tovább rejtegetnem, mert ez nem az én hibám – egy bizonyos ponton rájöttem, hogy igazam volt. Neki kell szégyellnie magát, nem nekem. A legfontosabb dolog, amit megtanultam, hogy ezen a dolgon saját magam nem segíthetek, ezért jobb ha beszélsz róla. Ez segített nekem abban, hogy merjem elmondani, hogy mit tettek velem. A támogatás és együttérzés, amit kapok az emberektől, az lenyűgöző. Nagyon jó érzés!

Stephanie sorsa csak egy eset a sok közül. A statisztikai adatok szerint Magyarországon a családon belüli erőszak elsődleges áldozatai a Nők és a Gyerekek! Az esetek 95 százalékában az a férfiak az elkövetők és a nők az áldozatok. Minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz a férje vagy partnere. Magyarországon a családon belüli erőszak HETENTE LEGALÁBB EGY NŐ életét követeli! A valóságban ezek a számok lehet, hogy sokkal magasabbak, mivel sok áldozat fél, vagy szégyell beszélni ezekről a negatív tapasztalatokról, és fél attól, hogy az elkövetőt bíróság elé állítsa. Stephanie bátor lépése talán segíteni fog másoknak is, hogy véget vessenek ennek.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?