Az orvosok azt hitték, hogy kiütés… de másnap felfedezték EZT!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

FIGYELMEZTETÉS: Ez a történet valós képeket tartalmaz a Stevens-Johnson-szindrómáról, amely felkavaró lehet néhány ember számára.

Amint Mandy Smith fiát, Zachary-t hazaküldték az iskolából, azonnal tudták, hogy valami nincs rendben. Zachary nem érezte jól magát. Azt mondta, hogy nagyon viszket a lába és a szeme, lehet, hogy valamilyen kiütése van. Bekenték a lábát valami nyugtató krémmel.

k1

Másnap egész testét kiütés borította. A testhőmérséklete is emelkedni kezdett, ezért Mandy sietve rohant a kórházba.

k2

Az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy mi okozza a bajt. Egy vírusos fertőzésre gondoltak, de a gyógyszer, amivel kezelték nem volt hatásos. Az állapota egyre rosszabb lett. A kiütések egyre csúnyábbak lettek, szeme bevérzett és már az ajkát is alig tudta megmozdítani.

Az egyik nővérnek az volt a gyanúja, hogy a kisfiúnak Stevens-Johnson-szindrómája volt. Sajnos ez gyorsan be is igazolódott. Ez a betegség egy nagyon ritka és veszélyes betegség, amely elsősorban a bőrt és nyálkahártyát támadja meg. A betegség tünetei az elején általában hasonlítanak az influenza tüneteire, azonban gyorsan végzetes is lehet.

k3

A Stevens-Johnson-szindróma általában egy allergiás reakció, bizonyos gyógyszerekre. Az édesanyja néhány nappal azelőtt adott a kisfiúnak néhány tablettát, hogy a migrénes fejfájást enyhítse.

k4

A kisfiú bőrén hólyagok kezdtek megjelenni, mejd leválni. Bőrének a 90 százalékát érintette ez a betegség. A tüdejét is megfertőzte. Az orvosok már mesterséges kómában tartották a gyereket, hogy távolítsák el a felső bőrréteget. Azt remélték, hogy a bőre regenerálódni fog, azonban a kisfiú nagyon legyengült. Senki sem volt biztos abban, hogy túléli.

k5

Szerencsére Zachary egy nagyon erős és bátor kisfiú. Egy hónappal később felébredt a kómából és állapota gyorsan javulni kezdett. Csodával határos módon, ő nem csak újra egészséges, hanem a károsodás nyomai sem láthatóak. A családja is nagyon boldog.

k6

Előfordul, hogy a legkisebb és legtörékenyebb is súlyos állapotból gyorsan felépül. Jó tudni, hogy még a látszólag reménytelen esetekben még jó dolgok is történhetnek.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?