A ló feje duzzadni kezdett 3 nappal a verseny előtt… ami ezután történt, több millió nézőt megrázot Rióban!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Adelinde Cornelissen, a holland díjlovas versenyző többszörös európa és világbajnok. Jelenleg a 19 éves Parzival, a kedvenc lovával részt vesz a Rio de Janeiro-i olimpián, és jó esélye volt az arenyérmet megnyerni. Először minden a tervek szerint haladt: az utazás balesetmentes volt, gond nélkül megérkeztek a helyszínre, ahol megkezdték az edzéseket. Parzival nyugodtnak és boldognak tűnt. De három nappal a döntő futam előtt, valószínű a lovat megmarta egy brazíliai mérges rovar vagy pók. Ennek következtében a ló feje megduzzadt, és 40 fokos láza lett.

lo1

A 36 éves sportoló nagyon aggódott miatta, ezért ott aludt az istálóban mellette, és óránként ellenőrizte az állat hőmérsékletét és állapotát. Másnap reggel a hőmérséklete 37,5 fokra csökkent. Miután rengeteg állatorvossal konzultált, Adeline úgy döntött, hogy elmennek a versenyre. Azonban ami az aránában a közönség, és a tévénézők milliói előtt történt, az megrázta az összes nézőt.

“Amikor beléptünk az arénába, Parzival a legnagyobb formáját adta, nem adta fel, mert ő egy erős harcos. De nem érezte jól magát, nem volt elég ereje és nagyon legyengült. Hirtelen arra gondoltam, hogy annyi jót adott már nekem, most ő nem ezt érdemli. Feladtam, hogy megvédjem őt… szoval megköszöntük és elhagytuk az arénát. A lényeg az, hogy ő jól van.”

lo2

Adelinde döntése meglepte az egész közönséget. A világon semmi sem nagyobb Adelinde szeretete a hűséges ló iránt. Még egy aranyérmet is képes volt elveszíteni azért, hogy ne veszélyeztesse a ló egészségének állapotát. E döntésben a sportoló nagy dícséretet érdemel. De a legjobb hír: Parzival mos jól érzi magát és újra egészséges -, valamint gazdája nem is lehetne ennél boldogabb!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?