Az orvosok arra szorgalmazzák a szülőket, hogy tartsák meg gyerekeik fogait!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Amikor meglódul a gyerekek tejfoga, ez arra utal, hogy a gyerek növekedni kezd, és egyre nagyobb lesz.

A legtöbb gyerek izgatott lesz, amikor valamelyik foga elkezd mozogni – és persze örül, mert a fogtündér hoz majd valami ajándékot cserébe, mert a szülők ilyenkor valamilyen rituálét találnak ki, például minden fogért cserébe a gyerek kap egy pénzérmét, mert a gyerekek szeretik a játékot és már nem is annyira ijesztő a dolog.

De mi történik ezután a fogakkal? Vannak, akik szentimentális emléktárgyként tartják őket, de sokan csak egyszerűen eldobják őket. Végtére is, mire jó egy fog?

Nos, mint kiderült nem érdemes eldobni a tejfogat!

Egy 2003-ban végzett tudományos kutatás kimutatta, hogy nem ajánlatos, hogy eldobjuk a tejfogakat. Tény, hogy azok értékes genetikai anyagokat tartalmaznak, amelyek később segíthetnek különböző betegségek kezelésében.

Az orvostudomány felfedezte, hogy a fogak őssejteket tartalmaznak. Ezeket felhasználva regenerelni lehet a neuronokat, a csontokat és porcokat, valamint a szívizomzat sejt szöveteit. A mai tudomány lehetővé teszi számunkra, hogy az őssejteket felhasználják bizonyos betegségek ellen.

A legfrissebb tudományos eredmények bizonyítják, hogy a gyermekek tejfogában lévő őssejtekkel kezelni lehet a leukémiát, Hodgkin-szindrómát és a Myeloma multiplex betegséget.

Hogy megőrizzük a tejfogakban lévő őssejteket, 48 órán belül le kell fagyasztani. Az Egyesült Államokban már léteznek speciális tárolási bankok, ahol őssejteket és a köldökzsinort tartósítják. Ha a gyermek beteg lesz, akkor biztonságban lesz, mert az új technilógiának köszönhetően kezelni tudják majd a betegséget.

 

De ha nincs pénzügyi lehetőségünk arra, hogy ilyen tárolási szolgáltatást ígénybe vegyünk, csak egyszerűen fagyasszuk le a tejfogakat. Lehet, hogy majd ez fogja megmenteni a gyermek életét!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?