Az apa egy Rubik-kockát ad a 3 éves kislánya kezébe… néhány pillanattal később az egész család elcsodálkozik!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mindannyian tudjuk, hogy a Rubik-kocka egy háromdimenziós logikai játék, amit 1974-ben talált fel az ifjabb Rubik Ernő. A játék eredeti neve bűvos kocka volt.

A kocka 8 db sarokkockából, 6 oldalkockából, 12 db élkockából és egy középső elemből áll. A középső elem biztosítja az oldallapok szabad elfordulását és a kocka kohézióját. A játék célja, hogy egy előzetesen összekevert kockából forgatással visszaállítsuk az eredeti, rendezett színösszeállítást, vagyis minden oldalon azonos színű lapocskák legyenek.

Egy nagyon bonyolult és szórakoztató játék, amelyet világszerte több mint 350 millió példányban adtak el, és ezzel a világ egyik legnépszerűbb játékának tartják.

Az alábbi videóban egy 3 éves kislány próbálja kirakni a Rubik-kockát és édesapja az egész jelenetet levideózza. Amikor az édesapa azt mondja, hogy “Most kezdheted”, a kislány elkezdi gyorsan forgatni kezdi a kockát. Érdemes megfigyelni, hogy a kislány egyáltalán nem riad vissza a bonyolult játéktól. A kicsi kezével alig tudja elfordítani a nagy kockát, de egy perc alatt már sok lépéssel készen van, és apja bátorítása után már teljesen kirakja. Nehéz elhinni, hogy egy 3 éves kislány meg tudja oldani.

Visszaemlékszem, hogy felnőttként is órákon át forgattam, de eredménytelenül. Egyszerűen lenyűgöző!

Ha tetszett ez a kislány hogyan rakja ki a Rubik-kockát, akkor oszd meg barátaiddal a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?