Amikor ez a lány kilenc éves lett, az anyja úgy döntött, hogy amputálják a lábát. Ami 15 évvel később történt, senki sem gondolta volna, hogy lehetséges.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Oksana Masters élete a legtökéletesebb példa arra, hogy a megfelelő emberek segítségével, önbizalommal és végtelen kitartással bármit el lehet érni az életben. Ahelyett, hogy magunkat sajnálnánk, inkább vegyünk erőt magunkon és tegyünk valamit álmaink eléréséért. Ne feledjük, lehetne sokkal rosszabb a helyzetünk, mint ahogy jelen pillanatban van!

Oksana 1989 Június 16-án született az ukrajnai Khmelnitsky városában. Teste születésétől kezdve eldeformálódott – lábai különböző hosszúsággal rendelkeztek, mindkét lábán hat lábujj volt, amelyek össze voltak nőve. Az orvosok szerint a deformáció a csernobili robbanásnak köszönhető.

 

Oksana szülei árvaházba adták lányukat arra gondolván, hogy ott jobban el tudják látni különös igényekkel rendelkező gyereküket. Oksana hét borzalmas évet töltött el az árvaházban, ahol megalázták, megverték és szexuálisan zaklatták. Esélytelen volt, hogy külseje miatt otthont találjanak neki. Egészen addig, amíg a története és képei el nem jutottak az amerikai Gay Masters-hez. A nő azonnal tudta, hogy segíteni akar a csodás mosollyal rendelkező lányon. Örökbe akarta fogadni. Viszont a szörnyű ukrán örökbefogadási törvényeknek köszönhetően Oksana-nak több, mint két évet kellett várnia, hogy új anyukájához költözhessen.

 

De végül minden összejött! Oksana kiment az Egyesült Államokba Gay-hez, akit hamar anyunak kezdett hívni. A nőnek köszönhetően sikerült a lányt rendbe hozni – leamputálták mindkét lábát. Ez a lányra nem sokként hatott, hanem felszabadulásként, hiszen így elkezdhetett úgy élni, mint egy gyerek. Műlábakat kapott és sportolni kezdett. Önbizalma lett és újra értékesnek érezte magát. És lett egy álma, amelynek sikerességében új anyukáján kívül kevesen hittek.

Oksana imádott sportolni, főleg kenuzni. Helyzete ellenére soha nem adta fel azt, amit igazán szeretett csinálni. Semmi nem állíthatta meg őt!

2012-ben megnyerte a paralimpiát és azóta rengeteg embernek adott inspirációt. Példaképként tekintenek rá.

Oksana ugyanúgy szeretne segíteni másokon, mint ahogyan anyja segített rajta. Hazatért katonákat látogat meg, akiknek le kellett amputálni a lábukat. Meg szeretné mutatni nekik, hogy ez nem a világ vége, láb nélkül is van élet, csak igazán akarni kell! Mindemellett szeretne ő is egy gyereket örökbe fogadni Ukrajnából, hogy támogassa az elhagyatott gyerekeket. Azokat, akiket csak azért dobnak el szüleik, mert valamilyen sérültséggel rendelkezik.

Oksana hatalmas elismerést és tiszteletet érdemel. Le minden kalappal előtte!

Forrás: oszdmeg.hu

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?