Amikor a kaszagéppél odaért, meglátta, hogy spriccel a vér… de nem bírta tovább nézni, ezért zseniális ötlete támadt!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Aki már látta a Disney által megrendezett Bambi című rajzfilmet, amelyben Bambi jóságos édesanyját a gonosz vadászok elpusztítják, azok biztos rossz véleményt alakítottak ki a vadászokról. Elvégre ők vették üldőzőbe Bambi édesanyját és ők lőtték le. De sokan nem tudják, hogy a vadászoknak nemcsak az a feladata, hogy elejtsék az állatokat, hanem az állatok gondozása és esetleges befogadása, a vadvédelem, vadgazdálkodás is tevékenységeik közé tartozik.

A 25 éves Rupprecht Walch németországi hivatásos vadász ezt hatásosan be is bizonyította. Az elmúlt hetekben társával, Dieter Hampel-el közel 90 gidát mentettek meg a kegyetlen halál és az éles kések elől.

Minden nap kimentek a mezőre, és azon fáradoztak, hogy egy drón segítségével feltérképezzék azokat a gidákat, akiket halálos veszély fenyeget a fűben. Tudniilik a magas fű az állatok ideális fekvő és búvóhelye, tökéletes hely a nyugodt alvásra.

Azonban a kis gidákból az első négy hétben még hiányzik a menekülő ösztön. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen helyükön maradnak, annak ellenére, hogy egy éles pengékkel ellátott hatalmas kaszagép közeledik feléjük. Évente rengeteg gida esik a kaszálás áldozatává.

Ezért ez a két férfi minden nap reggel négykor kiment a mezőre, és hőkamerával ellátott drónnal próbálták feltérképezni azokat az állatokat, akik a fűben bujkálnak. Ezután pedig biztonságba helyezték őket.

Azonban Rupprecht úgy érzi, hogy az állam nem támogatja kellőkképpen a gazdálkodókat. Igazából a gazdálkodók felelőssége lenne, hogy vigyázzanak az állatokra, de még mindig a vadászokra hárítják a felelősséget. Ő már 13.000 eurót fektetett be ebbe a felszerelésbe, és reméli, hogy hamarosan a gazdálkodók is csatlakozni fognak. “Valójában a mezőgazdászoknak kellene vigyázniuk, hogy ne öljék meg ezeket az ártatlan állatokat. Jó lenne, ha erre is kapnának valamilyen támogatást!”

Rupprecht a támogatás ellenére is kitartóan folytatja ezt a munkát, mert egyszerűen nem tudja tovább nézni, hogy figyelmetlenség miatt, ártatlan, fiatal állatok elpusztuljanak. A kis gidák biztosan nagyon hálásak ezért. Ezért úgy gondoljuk, hogy nagy tisztelet jár neki és munkájáért köszönetet érdemel!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?