A Szaúd-Arábiai hercegnő titka… egy nő, aki eloszlat minden sztereotípiát a muzulmán világról!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Akár a mesékben… Ameera Al-Taweel, Szaúd-Arábia hercegnője jelenleg 33 éves és élete azokra a fantasztikus sikertörténetekre emlékeztetnek, amit a gyerekeknek szoktunk mesélni lefekvés előtt. Azonban neki is voltak akadályok az életében…

Ameera feleségül ment Szaúd-Arábia hercegéhez, de sajnos 2014 januárjában házasságuk felbomlott. A sajtó szerint Al-Taweel volt a herceg harmadik felesége. Az ők házasságukból nem született gyermek, de a hercegnek volt két gyermeke az előző házasságából. Állítólag házassági szerződésükben Ameera bevallotta, hogy nem lehet gyermeke. Valószínűleg ez volt a válás fő oka.

De Ameera Al-Taweel nagyon ambiciózus nő, aki nem könnyen adja fel a reményt. Jelenleg aktívan részt vesz a társadalmi életben és keményen harcol a Szaúd-Arábiában élő nők jogaiért, mert szerinte nekik is joguk van tanúlni, elegáns ruhákba öltözni és autót vezetni.

Többek között Ameera egyike azoknak a hölgyekenk, akik felhagytak a hagyományos muzulmán ruházattal és egyesíteni próbálja keleti pompát az európai eleganciával.

A hercegnő roppant intelligens. Diplomáját az amerikai New-Haven egyetemen szerezte, ahol üzletvezetői szakképesítés kapott. Az ott eltöltött évek nagyban befolyásolták világképét.

Ameera Al-Taweel jelenleg az “Al-Waleed bin Talal” alapítvány alelnöke, amely egy nemzetközi non-profit szervezet, amely keményen harcol a szegénység leküzdése ellen, segít a katasztrófa súlytotta embereken, és támogatja a nők jogait és a különböző vallásgyakorlás jogát.

Elterjedt a hír, hogy Ameera egy Manal al-Sharif neví férfival barátkozik, aki megosztott egy videót róla, miközben autót vezet. Hihetetlen, hogy a hercegnőnek emiatt egy hetet börtönben kellett töltenie. Barátja elismerte, hogy Ameera hihetetlenül bátor nő.

Érdekes, hogy Ameeranak sikerült beszereznie egy nemzetközi jogosítvényt amivel külföldi utazásai során szabadon vezethet autót.

Szép és okos! Az ilyesmit nem lehet megtanulni, erre születni kell. Ameera úgy gondolja, hogy a XXI században nincs helye annak, hogy a nők jogait bárki is megsértse. Ha értdekesnek találtad ezt a cikket, akkor oszd meg barátaiddal!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?