A neurológusok felfedezték azt a zenét, amely 65%-ban csökkenti a stresszt! Hallgassa meg Ön is!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A stressz folyamatos feszültség, vagy tartós idegesség, amely ha tartósan fennáll, akkor komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenállóképességét. Mondhatnánk, hogy a stessz korunk valódi betegsége is lett. De ezzel nem mondtam semmi újat, hiszen Hippokratész is írt a stresszről még K.e. a 4-ik században.

Napjainkban azonban a stressz globális problémává nőtte ki magát.

Különböző gyógyszerek, készítmények léteznek a stressz kezelésére. Ezen túlmenően nemrég kifejlesztették a kognitív terápiát. Az interneten számos megoldást kínálnak a stressz kezelésére, mint például: masszázs, jóga vagy relaxáció. Az Egyesült Királyságban a neurológusok úgy döntöttek, hogy tanulmányozni fogják az olyan zenéket, amelyek csökkentik a stresszt.

A stressz és az Y generáció

A 2013-ban végzett tanulmány kimutatta, hogy a diákok 57 százaléka állandó stresszel küzködik. Major Wolles, a kutatócsoport vezetője elmondta, hogy főként az Y generációra (azok, akik 1982 – 1995 között születtek) jellemző a kétségbeesés.

Ennek a jelenségnek a hátterében az új technológia áll. Ezt a generációt gyakran nevezik “ezredfordulós” generációnak is. A számítógépekkel együtt nőttek fel, szinte “technológia-őrültek”, számítógép nélkül nem tudják elképzelni az életüket. Ugyanakkor igen gyakorlatiasak, már iskoláskorukban volt saját mobiltelefonjuk és remekül eligazodtak az interneten is.

Szüleik folyamatos érzelmi megerősítést nyújtottak számukra, biztatták őket, fejezzék ki bátran gondolataikat, érzelmeiket. Ennek következtében, szabadon és önbizalommal telve nyilvánítanak véleményt a munkahelyen is.

Őket nem küldték el otthonról:”menj játszani!” felkiáltással. Inkább a házon belül biztosítottak számukra minden lehetőséget a szülők: számítógépes és internetes játékokat.

Akik ehhez a generációhoz tartoznak, a következő problémákkal szembesülnek: a vágyak és a valóság szomorú különbsége, teljes anyagi csőd az életkezdés, magasak az elvárások, fenyegtőbb a világ stb.

De térjünk vissza a kutatás eredményére. A kutatás során különböző életkorú, foglalkozású embereken végeztek kísérletet, megfigyelték, hogy míg különböző zenét hallgatnak, hogyan befolyásolja ez a pulzust, légzést, vérnyomást és az agyi aktivitást.

A tanulmány kimutatta, hogy a “Weightless” című dal, 65 százalékkal csökkenti a stresszt!

Később megtudtam, hogy ennek a darabnak a zeneszerzője Marconi Union, aki egy csoport pszichológussal, tudóssal együttműködve azon kísérleteztek, hogy a zene milyen befolyással van a vérnyomásra és a szívverésre.

Dr. Davis Lewis kutatóorvos azt tanácsolja, hogy autóvezetés közben is ilyen zenét hallgassunk!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?