A kínai férfi minden nap néhány órát a hegyekben töltött… 36 évvel később a falubeliek örömükben a magasba emelték!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Huan Dafa, egy kis kínai falu, Caovangba polgármestere és életében minden erejével arra törekedett, hogy a falu lakosságának életét könnyebbé tegye. Ennek ellenére nagyon nehéz volt a megélhetőség. Nem voltak jó utak, sem áram nem volt a faluban.

Ezenfelűl az ott élő emberek még rizset sem tudtak termelni. A hosszan tartó szárazság miatt a falu közelében lévő egyetlen forrás elapadt és az ivóvízzel is gondok voltak. Az emberek kukoricát és burgonyát termeltek, és ebből éltek.

Szerencsére Dafa nem ült tétlenül. Ahhoz, hogy megteremtse a termesztéshez megfelelő feltételeket, úgy döntött, hogy csatornát fog építeni. A kitartó férfi attól sem riadt vissza, hogy három meredek hegy választja el a falut a legközelebbi forrástól. A polgármester összehívta az embereket és munkához láttak.

Sajnos az első kísérlet nem sikerült, az emberek nem rendelkeztek megfelelő tudással ahhoz, hogy egy ilyen munkát kivitelezzenek. Azonban Dafa makacsul kitartott célja mellett és nem adta fel. Az embereket ismét arra buzdította, hogy próbálják meg újra.

Végül a csatorna építés 36 évbe telt. 1995-ben a falubeliek élete drámai fordulatott vett. A víz csatorna lehetővé tette az embereknek, hogy öntözni tudják a földeket. Ugyanebben az évben a fáradhatatlan polgármesternek sikerült megoldania az utak és a villamos energia problémáját is.

Ma a kitartó Dafa, a falubeliek elismerését élvezheti. Három fontos dolgot sikerült kiharcolnia: a villamos energiát, a víz csatornát és a jó utakat is részben neki köszönhetik. Ez az ember az összes ígéretét teljesítette. Még most is, nyugdíjas kora ellenére is arról gondoskodik, hogy hasznára lehessen az embereknek.

Ez a becsületes polgármester bebizonyította, hogy ha van elhatározás, és akarat a képességre, akkor a nagyon nehéz dolgok is sikeresen megoldhatókká válnak.

Létezik egy kínai közmondás (yú gōng yí shān) amely így hangzik: „Az öregember hegyeket mozgat meg.”. Ennek a szólásnak a magyar megfelelője: Mindent lehet, csak akarni kell!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?